• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tagliatelle cu hribi și prosecco

paste tagliatelle cu hribi si prosecco

Sunt o mare amatoare de ciuperci, în toate formele și de toate felurile, iar hribii sunt unele dintre cele mai bune pe care le-am gustat până acum. Am rar ocazia să găsesc hribi proaspeți, așa că îi iau fie în formă uscată, fie congelați. Rafinează gustul și transformă orice mîncare în care îi adaugi.

Așadar, având în congelator o pungă de hribi, m-am gândit să îi combin cu niște paste pentru o cină rapidă, dar delicioasă. Nu știu cum sunt alții, dar la paste mereu inventez și combin ingrediente, în funcție de ce am în frigider și în cămară. Rar ajung să fac 2 rețete la fel 😊. Povestea pastelor de azi o regăsești mai jos.

paste tagliatelle cu hribi si prosecco
paste tagliatelle cu hribi si prosecco
Print Pin

Paste tagliatelle cu hribi și prosecco

Course Main Course
Cuisine Italian
Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 250 g paste tagliatelle
  • 300 g hribi congelați sau proaspeți
  • 200 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml prosecco
  • 50 g parmezan
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel
  • asezonare: busuioc, sare, piper

Instructions

  • Ca de obicei, primul pas este să pui apă în cana fierbătoare și să-i dai drumul, vei avea nevoie pentru paste. Când s-a fiert, toarn-o în oala pentru fiert paste și pune-o pe aragaz. Adaugă o mână generoasă de sare, iar când clocotește, pune pastele și fierbe-le conform timpului menționat pe pachet. Când sunt gata, păstrează o cană din apa în care au fiert, apoi scurge pastele și pune-le deoparte.
  • Pregătește restul ingredientelor, fiind o rețetă rapidă, totul trebuie să fie gata curățat/spălat, tăiat, răzuit. Pune hribii într-o strecurătoare și dă-i într-un jet de apă foarte scrut, cât să se mai dezmorțească din îngheț. Apasă puțin peste ei să scurgi apa, apoi pune-i pe un șervet de hârtie.
  • Mărunțește usturoiul, apoi și pătrunjelul. Răzuiește parmezanul. Pune prosecco-ul într-un pahar, la îndemână. Gata? Să înceapă petrecerea!
  • Pune o cratiță pe foc, adaugă uleiul de măsline. Așteaptă un minut, să se încingă și apoi pune ciupercile. Călește-le 5 minute, presară sare, piper și busuioc, apoi și usturoiul. Mai lasă 3 minute, amestecând din când în când să dezvolți aromele.
  • Stinge sfârâiala cu prosecco-ul și mai ia-ți o pauză de 2-3 minute, timp în care alcoolul se evaporă și rămâne doar aroma.
  • Adaugă puțină apă de la paste și smântâna lichidă. Când începe să dea în clocot, adaugă tagliatellele, amestecând să se combine toate ingredientele.
  • Pune și parmezanul răzuit, păstrând o parte și de pus deasupra, în farfurie. Stinge focul și adaugă pătrunjelul. Este gata!
paste tagliatelle cu hribi si prosecco
paste tagliatelle cu hribi si prosecco

Hribii, usturoiul și pătrunjelul fac un dans al aromelor pe care îl vei resimți de la prima furculiță. Light & easy, nu?

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Supă de sparanghel și mazăre Cremă de migdale (cremă Frangipane) Spaghete cu roșii cherry coapte Paste cu conopidă coaptă și sos Bechamel Brownies la tigaie
Articol anterior: « Galetă cu căpșuni
Articolul urmator: Tartă cu rubarbă și cremă frangipane »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate