Go Back Email Link

Biscuiți Crinkle

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 120 ml ulei vegetal
  • 2 ouă întregi
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 125 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr pudră

Instructions

  • Pune într-un vas zahărul, cacaua, uleiul, vanilia și ouăle și mixează-le până obții o consistență omogenă.
  • În alt vas amestecă făina, praful de copt și sarea și adaugă-le la compoziția de mai sus. Mixează din nou.
  • Acoperă aluatul rezultat și lasă-l la rece 3-4 ore sau peste noapte.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pregătește tava de copt cu hârtie de copt. Pune zahărul pudră într-un castron.
  • Scoate aluatul din frigider, ia mici cantități din compoziție și formează bile cam de 2 cm. Rostogolește-le bine în zahăr pudră pe toate părțile, apoi așază-le în tavă, lăsând cam 2 cm distanță între ele.
  • Coace biscuiții cam 10 minute. Nu te speria daca biscuiții vor părea cam moi atunci când îi scoți din cuptor, ei devin mai solizi când se răcesc.
  • După ce s-au răcit complet, păstrează-i în cutii închise ermetic.