• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Biscuiți Crinkle

După cum le spune și numele (Crinkle), acești biscuiți au un aspect crăpat din cauza acțiunii zahărului pudră cu care sunt acoperiți înainte de a fi băgați la cuptor. Au un gust minunat care îmbină o crustă crocantă, un interior pufos și o aromă de ciocolată ce amintește de gustul prăjiturilor brownie.

Se pare că rețeta originală a biscuiților Crinkle a fost inventată de Helen Fredell (din St. Paul, Minnesota)în primele decenii ale secolului XX. Rețeta inițială nu nu conținea cacao și era destul de diferită de cea de astăzi, o poți vedea aici. Rețeta a fost publicată și popularizată de către Betty Crocker în cartea ei, „Cooky Carnival”.

Dacă nu te-ai încumetat să faci cozonaci de sărbători și vrei totuși să ai un desert făcut în casă, probabil că această rețetă de biscuiți Crinkle este perfectă pentru tine.

Datorită aspectului festiv, cu zahărul pudră ce amintește de zăpadă, biscuiții Crinkle sunt adesea pe lista deserturilor de Crăciun.

În plus, nici nu se fac greu, iar ingredientele sunt cele pe care, de obicei, le avem mai mereu în frigider și în cămară. Iar asta este cea mai frumoasă parte, nu-i așa?

Cum să faci biscuiți Crinkle, un deliciu de sărbători

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 120 ml ulei vegetal
  • 2 ouă întregi
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 125 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr pudră

Instrucțiuni:

  • Pune într-un vas zahărul, cacaua, uleiul, vanilia și ouăle și mixează-le până obții o consistență omogenă.
  • În alt vas amestecă făina, praful de copt și sarea și adaugă-le la compoziția de mai sus. Mixează din nou.
  • Acoperă aluatul rezultat și lasă-l la rece 3-4 ore sau peste noapte.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pregătește tava de copt cu hârtie de copt. Pune zahărul pudră într-un castron.
  • Scoate aluatul din frigider, ia mici cantități din compoziție și formează bile cam de 2 cm. Rostogolește-le bine în zahăr pudră pe toate părțile, apoi așază-le în tavă, lăsând cam 2 cm distanță între ele.
  • Coace biscuiții cam 10 minute. Nu te speria daca biscuiții vor părea cam moi atunci când îi scoți din cuptor, ei devin solizi când se răcesc.
  • După ce s-au răcit complet, păstrează-i în cutii închise ermetic.
Print Pin

Biscuiți Crinkle

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 120 ml ulei vegetal
  • 2 ouă întregi
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 125 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr pudră

Instructions

  • Pune într-un vas zahărul, cacaua, uleiul, vanilia și ouăle și mixează-le până obții o consistență omogenă.
  • În alt vas amestecă făina, praful de copt și sarea și adaugă-le la compoziția de mai sus. Mixează din nou.
  • Acoperă aluatul rezultat și lasă-l la rece 3-4 ore sau peste noapte.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pregătește tava de copt cu hârtie de copt. Pune zahărul pudră într-un castron.
  • Scoate aluatul din frigider, ia mici cantități din compoziție și formează bile cam de 2 cm. Rostogolește-le bine în zahăr pudră pe toate părțile, apoi așază-le în tavă, lăsând cam 2 cm distanță între ele.
  • Coace biscuiții cam 10 minute. Nu te speria daca biscuiții vor părea cam moi atunci când îi scoți din cuptor, ei devin mai solizi când se răcesc.
  • După ce s-au răcit complet, păstrează-i în cutii închise ermetic.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Turtă dulce Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare Supă de ceapă Paste cu conopidă coaptă și sos Bechamel Salam de biscuiți cu cacao și nuci coapte
Articol anterior: « Trufe de ciocolată cu fistic
Articolul urmator: Tort de iarnă »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate