Go Back Email Link

Brownies la tigaie

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 120 g unt (cubulețe)
  • 150 g ciocolată (dropsuri sau bucăți de tabletă)
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 125 g făină
  • 25 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • o mână de fructe de pădure (pentru decor - opțional)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Pregătește tigaia/tava de copt: unge tigaia cu unt/pune foaie de copt în tavă. (Eu am folosit o tigaie de fontă de 24 cm diametru, dar dacă nu ai, poți pune și într-o tavă de copt obișnuită, cam de 20x30 cm sau 25x25cm).
  • Pune la topit untul și ciocolata într-un vas termorezistent, la bain-marie. Amestecă din când în cînd cu spatula pentru a le omogeniza.
  • Când ciocolata și untul s-au topit complet, dă vasul la o parte și lasă să se răcească puțin.
  • Între timp, amestecă ingredientele uscate: făina, cacaua, sarea și praful de copt și cerne-le.
  • Toarnă compoziția de unt și ciocolată într-un vas de mixer, apoi adaugă zahărul și mixează la viteză medie. Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.
  • La final pune amestecul de ingrediente uscate (făina, cacaua, sarea și praful de copt). Amestecă din nou pentru omogenizare.
  • Toarnă compoziția de brownie în tigaie (tavă) și pune-o la copt pentru 20-25 minute.
  • Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească 10-15 minute, apoi o poți tăia felii, ca pe tort. E tare bună ușor caldă, cu înghețată sau fructe de pădure. Sau simplă, alături de cafea sau ceai.

Notes

Ai grijă să nu se coacă prea tare, ca să nu se usuce. Fă testul scobitorii și oprește cuptorul când prăjitura este bine inchegată la exterior, chiar dacă pe scobitoare rămân mici bucățele de miez. (dacă o vei lăsa până iese scobitoare complet uscată, nu vei avea parte de o textură ușor umedă și lipicioasă).