• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Brownies la tigaie

Aceste brownies „la tigaie” sau skillet brownies cum este denumirea în engleză sunt un desert spectaculos prin aspect, se fac ușor și sunt atât de gustoase!

La noi, brownies sunt unul din deserturile preferate ale copiilor, pentru că au multă ciocolată, iar ei sunt înnebuniți după orice este cu ciocolată. Dacă de obicei coc prăjitura în tavă, de această dată am vrut să văd cum iese într-o tigaie de fontă. Dacă prăjitura este una clasică, atunci să o facem cumva deosebită!

Mi-a plăcut cum s-a copt în tigaia de fontă, căldura s-a distribuit uniform și a ieșit exact textura pe care o voiam: ușor umedă și lipicioasă la interior. Și pentru că aveam în casă fructe de pădure (afine, căpșuni), am decorat-o cu o mână de afine și câteva căpșuni.

Print Pin

Brownies la tigaie

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 120 g unt (cubulețe)
  • 150 g ciocolată (dropsuri sau bucăți de tabletă)
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 125 g făină
  • 25 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • o mână de fructe de pădure (pentru decor – opțional)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Pregătește tigaia/tava de copt: unge tigaia cu unt/pune foaie de copt în tavă. (Eu am folosit o tigaie de fontă de 24 cm diametru, dar dacă nu ai, poți pune și într-o tavă de copt obișnuită, cam de 20×30 cm sau 25x25cm).
  • Pune la topit untul și ciocolata într-un vas termorezistent, la bain-marie. Amestecă din când în cînd cu spatula pentru a le omogeniza.
  • Când ciocolata și untul s-au topit complet, dă vasul la o parte și lasă să se răcească puțin.
  • Între timp, amestecă ingredientele uscate: făina, cacaua, sarea și praful de copt și cerne-le.
  • Toarnă compoziția de unt și ciocolată într-un vas de mixer, apoi adaugă zahărul și mixează la viteză medie. Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.
  • La final pune amestecul de ingrediente uscate (făina, cacaua, sarea și praful de copt). Amestecă din nou pentru omogenizare.
  • Toarnă compoziția de brownie în tigaie (tavă) și pune-o la copt pentru 20-25 minute.
  • Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească 10-15 minute, apoi o poți tăia felii, ca pe tort. E tare bună ușor caldă, cu înghețată sau fructe de pădure. Sau simplă, alături de cafea sau ceai.

Notes

Ai grijă să nu se coacă prea tare, ca să nu se usuce. Fă testul scobitorii și oprește cuptorul când prăjitura este bine inchegată la exterior, chiar dacă pe scobitoare rămân mici bucățele de miez. (dacă o vei lăsa până iese scobitoare complet uscată, nu vei avea parte de o textură ușor umedă și lipicioasă).

Brownies ocupă un loc fruntaș pe lista deserturilor pe care le ador. Nu m-aș plictisi nicicând să le fac și, mai ales, să le mănânc. Voi?

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Ciocolată de casă Tort de clătite cu ciocolată Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Vafe cu vanilie
Articol anterior: « Prăjitură răsturnată cu clementine
Articolul urmator: Paste cu conopidă coaptă și sos Bechamel »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate