Go Back Email Link

Dutch baby cu leurdă și pecorino

Course Breakfast, Snack
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Odihnă aluat 20 minutes
Total Time 50 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 100 g făină
  • sare, piper
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 30 g leurdă (o legătură)
  • 30 g brânză pecorino răzuită (sau parmezan)
  • 50 g unt

Topping

  • 3 ciuperci champignon brune tăiate felii subțiri
  • 1 lingură unt
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt, tocat

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune la îndemînă o tigaie de fontă (24-26 cm diametru) pe care să o poți băga la cuptor (atenție la mâner, sa fie tot din fontă).
  • Pune făina, laptele, ouăle, sarea și piperul într-un blender și amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă. Lasă aluatul de clătită să seta 15-20 de minute pe blat.
  • Taie codițele frunzelor de leurdă și taie-le mărunt. Adaugă-le în compoziție.
  • Pune untul tăiat bucățele în tigaie și pune-o la încins în cuptor - cam 5 minute, până se topește untul și începe să devină auriu.
  • Scoate rapid tigaia din cuptor, toarnă compoziția, presară brânza pecorino deasupra și bagă tigaia înapoi în cuptor.
  • Coace clătita Dutch baby cam 20 de minute (se va umfla, mai ales pe margini și se va rumeni).
  • Cât stă în cuptor, sotează ciupercile într-o lingură de unt, presărând și puțină sare. Când s-au rumenit feliile de ciuperci, scoate-le pe o farfurie și pune-le deoparte. Mărunțește și pătrunjelul.
  • Scoate clătita Dutch baby din cuptro, pune deasupra feliile de ciuperci și presară pătrunjelul. Servește-o caldă, tăiată felii, alături de o salată.