• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Dutch baby cu leurdă și pecorino

Știi clătitele acelea uriașe, cât tigaia, umflate, care pot fi dulci sau sărate și din care se infruptă o familie întreagă? Da, ele se numesc Dutch baby și pot fi un mic dejun sau un brunch perfect de weekend. Specific pentru aceste clătite Dutch baby este că nu conțin niciun adjuvant de creștere. Dutch baby crește datorită temperaturii mare de coacere și a aburilor proveniți de la ingredientele lichide (ou și lapte).

Și pentru că este primăvară, iar piața abundă de verdețuri, m-am gândit să folosesc în rețetă leurda. Gustul ușor aromat al leurdei se combină cu savoarea brânzei maturate italiene și fac din această clătită un deliciu! Am adăugat și câteva ciuperci pentru un gust mai consistent și puțin pătrunjel care face orice mâncare mai bună.

Clătitele Dutch baby mai sunt cunoscute și drept clătite germane, numele „Dutch” fiind de fapt o pronunție greșită a termenului german”Deutsch” atunci când au fost popularizate în America în anii 1940 (de către un mic restaurant din Seattle, Manca’s Cafe, conform Wikipedia).

Print Pin

Dutch baby cu leurdă și pecorino

Course Breakfast, Snack
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Odihnă aluat 20 minutes
Total Time 50 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 100 g făină
  • sare, piper
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 30 g leurdă (o legătură)
  • 30 g brânză pecorino răzuită (sau parmezan)
  • 50 g unt

Topping

  • 3 ciuperci champignon brune tăiate felii subțiri
  • 1 lingură unt
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt, tocat

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune la îndemînă o tigaie de fontă (24-26 cm diametru) pe care să o poți băga la cuptor (atenție la mâner, sa fie tot din fontă).
  • Pune făina, laptele, ouăle, sarea și piperul într-un blender și amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă. Lasă aluatul de clătită să seta 15-20 de minute pe blat.
  • Taie codițele frunzelor de leurdă și taie-le mărunt. Adaugă-le în compoziție.
  • Pune untul tăiat bucățele în tigaie și pune-o la încins în cuptor – cam 5 minute, până se topește untul și începe să devină auriu.
  • Scoate rapid tigaia din cuptor, toarnă compoziția, presară brânza pecorino deasupra și bagă tigaia înapoi în cuptor.
  • Coace clătita Dutch baby cam 20 de minute (se va umfla, mai ales pe margini și se va rumeni).
  • Cât stă în cuptor, sotează ciupercile într-o lingură de unt, presărând și puțină sare. Când s-au rumenit feliile de ciuperci, scoate-le pe o farfurie și pune-le deoparte. Mărunțește și pătrunjelul.
  • Scoate clătita Dutch baby din cuptro, pune deasupra feliile de ciuperci și presară pătrunjelul. Servește-o caldă, tăiată felii, alături de o salată.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Paste cu sos alb, spanac baby, ardei copt și migdale crocante Supă de dovleac copt cu Za’atar Pesto de leurdă Brownie-tiramisu Babka cu pesto de leurdă
Articol anterior: « Brownie-tiramisu
Articolul urmator: Pesto de leurdă »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate