Go Back Email Link

Bezele-acadea

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

Bezele

  • 2 albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță amidon
  • 1/2 linguriță zeamă de lămăie

Decor

  • 50 g ciocolată
  • 1 lingură alune de pădure mărunțite

Instructions

Pregătire bezele

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  • Bate albușurile până se transformă în spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează cel pus anterior. Nu adăuga o nouă cantitate dacă se vede zahăr nedizolvat încă.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și zeama de lămâie.
  • Pune compoziția de bezele într-un poș cu dui în formă de stea. În tava de cuptor, pe foaie de copt, formează cu poșul discuri de aproximativ 5 cm diametru.
  • Introdu cu grijă bețele de acadele (s-ar putea sa meargă și cele de frigărui, tăiate, partea mai groasă) în discurile de bezea.
  • Redu temperatura cuptorului la 110 gade și pune bezelele la copt timp de o oră. Lasă-le să se răcească de tot înainte de a le scoate.

Decorare

  • Topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lasă un pic să se răcească apoi trasează câteva dâre deasupra bezelelor-acadea. Presară și alunele mărunțite.
  • Pune-le la rece pentru măcar 1 oră înainte de servire.