• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Bezele-acadea cu sos de ciocolată și alune de pădure

Bezelele-acadea cu sos de ciocolată și alune de pădure sunt un mod ingenios de a transforma bezelele obișnuite într-un desert super-funny. Copiii mei au fost imediat cuceriți de aspectul lor ludic de acadea, așa că, dacă vreți să le faceți o surpriză cu un desert de 1 iunie, bezelele-acadea ar putea fi o variantă drăguță!

Se fac ușor, cu puține ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Este oare vreun copil care să nu se bucure de un desert pe băț? 🙂 Chiar și pe mine m-au cucerit aceste bezele-acadea simpatice, sunt curioasă voi ce ziceți.

Print Pin

Bezele-acadea

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

Bezele

  • 2 albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță amidon
  • 1/2 linguriță zeamă de lămăie

Decor

  • 50 g ciocolată
  • 1 lingură alune de pădure mărunțite

Instructions

Pregătire bezele

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  • Bate albușurile până se transformă în spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează cel pus anterior. Nu adăuga o nouă cantitate dacă se vede zahăr nedizolvat încă.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și zeama de lămâie.
  • Pune compoziția de bezele într-un poș cu dui în formă de stea. În tava de cuptor, pe foaie de copt, formează cu poșul discuri de aproximativ 5 cm diametru.
  • Introdu cu grijă bețele de acadele (s-ar putea sa meargă și cele de frigărui, tăiate, partea mai groasă) în discurile de bezea.
  • Redu temperatura cuptorului la 110 gade și pune bezelele la copt timp de o oră. Lasă-le să se răcească de tot înainte de a le scoate.

Decorare

  • Topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lasă un pic să se răcească apoi trasează câteva dâre deasupra bezelelor-acadea. Presară și alunele mărunțite.
  • Pune-le la rece pentru măcar 1 oră înainte de servire.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc Tort de iarnă Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni Ruladă de bezea cu căpșuni Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată
Articol anterior: « Galetă (tartă rustică) cu sparanghel, ricotta și brânză Feta
Articolul urmator: Ruladă de bezea cu căpșuni »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate