Pregătește cafeaua - eu am făcut câteva espresso-uri la espressor. Pune cafeaua într-un bol și lasă să se răcească.
Bate smânâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până se întărește. Într-un alt bol, bate separat mascarpone, apoi răstoarnă peste frișcă și mai mixează puțin, doar cît să se omogenizeze. Adaugă și extractul de vanilie și amestecă puțin cu o spatulă.
Ia o formă de tort cu bază detașabilă și tapetează baza cu o foaie de copt.
Începe asamblarea tortului: înmoaie pișcoturile rapid în bolul cu cafea și aranjează-le într-un prim strat. Fiind o formă rotundă, va trebui să mai ajustezi în anumite porțiuni cu bucățele mai mici de pișcot.
După ce ai gata primul strat, pune crema cu ajutorul poșului făcând mici forme rotunde cu un dui drept (nu stea). Umple întreaga suprafață cu cremă.
Pune un al doilea strat de pișcoturi, urmat de al doilea strat de cremă, la fel, ornat cu ajutorul poșului. Pudrează cu cacao și pune prăjitura la rece pentru 2-3 ore cel puțin.