• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tort Tiramisu

Tiramisu este unul dintre cele mai simple, mai rapide și mai gustoase deserturi. Mie una îmi place tare mult, dar poate și pentru că iubesc cafeaua. Așa că, acest Tiramisu cu textură ușoară, cremoasă și infuzat cu aromă de espresso nu poate fi decât un deliciu.

Mai demult, făceam varianta clasică, în care se folosesc gălbenușuri de ou netratate termic (crude). Nu am avut niciodată probleme din cauza asta, dar pentru mai multă siguranță, am decis la un moment dat să elimin această componentă. Nu am simțit că s-a pierdut mult la gust, dar stau mai liniștită așa.

Tiramisu este și foarte versatil, îl poți pune în borcane, pahare sau mici boluri pentru porții individuale, într-o tavă mare din care să tai felii sau chiar sub formă de tort când vrei să fie un desert de sărbătoare. Noi am avut prieteni dragi în vizită, așa că am făcut un Tiramisu tort, pe care vi-l recomand și vouă dacă vreți să faceți rapid un desert grozav.

Print Pin

Tort Tiramisu

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 24 pișcoturi
  • 120 ml cafea espresso
  • cacao pentru pudrat

Instructions

  • Pregătește cafeaua – eu am făcut câteva espresso-uri la espressor. Pune cafeaua într-un bol și lasă să se răcească.
  • Bate smânâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până se întărește. Într-un alt bol, bate separat mascarpone, apoi răstoarnă peste frișcă și mai mixează puțin, doar cît să se omogenizeze. Adaugă și extractul de vanilie și amestecă puțin cu o spatulă.
  • Ia o formă de tort cu bază detașabilă și tapetează baza cu o foaie de copt.
  • Începe asamblarea tortului: înmoaie pișcoturile rapid în bolul cu cafea și aranjează-le într-un prim strat. Fiind o formă rotundă, va trebui să mai ajustezi în anumite porțiuni cu bucățele mai mici de pișcot.
  • După ce ai gata primul strat, pune crema cu ajutorul poșului făcând mici forme rotunde cu un dui drept (nu stea). Umple întreaga suprafață cu cremă.
  • Pune un al doilea strat de pișcoturi, urmat de al doilea strat de cremă, la fel, ornat cu ajutorul poșului. Pudrează cu cacao și pune prăjitura la rece pentru 2-3 ore cel puțin.

Dacă mai vrei o altă idee de Tiramisu, poți încerca acest Brownie-Tiramisu.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Vafe cu vanilie Ruladă de bezea cu căpșuni Biscuiți Crinkle Tartă de ciocolată neagră și zmeură Tort de iarnă
Articol anterior: « Tort de clătite cu ciocolată
Articolul urmator: Prăjitură pufoasă cu căpșuni și fulgi de cocos »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate