Go Back Email Link

Clafoutis cu căpșuni

Course Dessert
Cuisine French
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 ml lapte
  • 3 ouă
  • 40 g unt topit + un cubuleț pentru uns tava
  • 60 g zahăr + 1 lingură pentru tapetat tava
  • 60 g făină
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 300 g căpșuni curățate de codițe și tăiate (cele mari)

Instructions

  • Întâi de toate, topește untul.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge o tavă cu unt (inclusiv părțile laterale, până sus), apoi toarnă lingura de zahăr pentru tapetat, rotește tava până se distribuie uniform pe toți pereții tăvii.
  • Într-un blender, adaugă toate ingredientele cu excepția fructelor. Mixează până obții o compoziție foarte bine omogenizată.
  • Așază căpșunile în tavă. Toarnă compoziția peste fructe.
  • Coace clafoutis-ul timp de 30-35 de minute la 180 grade C. Se va umfla în timpul coacerii, dar după ce o scoți din cuptor se va lăsa.
  • Se savurează călduță.