Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu unt o tavă de copt (diametru de 24 cm am folosit eu).
Într-un bol, mixează untul cu zahăr și vanilia până când capătă o conistență cremoasă.
Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare pentru a le încorpora.
Amestecă făina cu praful de copt și sarea. Pune, gradual, ingredientele uscate în bolul cu crema de unt, zahăr și ouă. Mixează pentru a omogeniza.
Toarnă sana și amestecă din nou.
Acum, cînd compoziția este gata, toarn-o în forma de copt unsă cu unt. Așază jumătățile de caise deasupra, cu partea interioară (unde a fost sâmburele) în sus.
Coace prăjitura timp de 40-45 de minute (încearcă dacă s-a copt făcând testul scobitorii).
Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Decorează cu fulgi de migdale. Poți servi cu înghețată de vanilie sau smântână puse deasupra.