Go Back Email Link

Prăjitură cu caise

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Author Andreea

Ingredients

  • 140 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 3 ouă
  • 270 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 80 ml sana
  • 500 g caise (jumătăți)
  • fulgi de migdale pentru decor

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu unt o tavă de copt (diametru de 24 cm am folosit eu).
  • Într-un bol, mixează untul cu zahăr și vanilia până când capătă o conistență cremoasă.
  • Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare pentru a le încorpora.
  • Amestecă făina cu praful de copt și sarea. Pune, gradual, ingredientele uscate în bolul cu crema de unt, zahăr și ouă. Mixează pentru a omogeniza.
  • Toarnă sana și amestecă din nou.
  • Acum, cînd compoziția este gata, toarn-o în forma de copt unsă cu unt. Așază jumătățile de caise deasupra, cu partea interioară (unde a fost sâmburele) în sus.
  • Coace prăjitura timp de 40-45 de minute (încearcă dacă s-a copt făcând testul scobitorii).
  • Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Decorează cu fulgi de migdale. Poți servi cu înghețată de vanilie sau smântână puse deasupra.