• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Prăjitură cu caise

Știu că este o vreme caniculară și cu greu te poți auto-convinge să dai drumul cuptorului. Dar această prăjitură delicioasă cu caise merită să faci un mic efort. Prinde un moment prielnic, mai de dimineață sau seara mai pe răcoare, ca să poți ține 45 de minute cuptorul pornit și să coci minunăția de prăjitură.

Caisele sunt fructe atât de parfumate și se potrivesc într-o multitudine de rețete – asta, bineînțeles, după ce ți-ai făcut pofta de caise proaspete, mâncate cu duiumul, că, deh, așa-i în sezon, trebuie să ne bucurăm de ele. Tot cu caise aș face o tartă/galetă, simplă sau poate cu o cremă de migdale (frangipane) care e super simplu de făcut și o găsești aici. Sau poate o dulceață de caise cu vanilie, poți folosi rețeta de la dulceața cu rubarbă și vanilie, am făcut-o în anii trecuți, iar caisele și vanilia = love.

Revenind la prăjitura cu caise din imagini, ei bine, rețeta ei e tare simplă, ingredientele sunt din cele pe care le avem cu toții în cămară și în frigider, așa că, hai la piață după caise! Încă se mai găsesc și încă mai sunt parfumate, dulci și zemoase.

Așadar, ia un kilogram de caise, mânâncă proaspete jumătate, iar din restul fă această prăjitură pufoasă, care merge bine cu o cafea alături sau un ceai rece. Untul trebuie scos un pic dinainte din frigider, ca să aibă o textură mai moale, la fel și ouăle, să ajungă la temperatura camerei.

Un bol, un mixer, cântarul de bucătărie, tava de copt și cuptorul sunt tot ce îți trebuie. Vei vedea că pașii de urmat sunt super simpli, iar cuptorul face cea mai grea parte – coptul.

Print Pin

Prăjitură cu caise

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Author Andreea

Ingredients

  • 140 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 3 ouă
  • 270 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 80 ml sana
  • 500 g caise (jumătăți)
  • fulgi de migdale pentru decor

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu unt o tavă de copt (diametru de 24 cm am folosit eu).
  • Într-un bol, mixează untul cu zahăr și vanilia până când capătă o conistență cremoasă.
  • Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare pentru a le încorpora.
  • Amestecă făina cu praful de copt și sarea. Pune, gradual, ingredientele uscate în bolul cu crema de unt, zahăr și ouă. Mixează pentru a omogeniza.
  • Toarnă sana și amestecă din nou.
  • Acum, cînd compoziția este gata, toarn-o în forma de copt unsă cu unt. Așază jumătățile de caise deasupra, cu partea interioară (unde a fost sâmburele) în sus.
  • Coace prăjitura timp de 40-45 de minute (încearcă dacă s-a copt făcând testul scobitorii).
  • Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Decorează cu fulgi de migdale. Poți servi cu înghețată de vanilie sau smântână puse deasupra.

Poți servi prăjitura cu caise așa cum este sau poți adăuga smântână sau înghețată de vanilie pentru un plus de savoare. Este la fel de bună în oricare dintre variante.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Creme brulee cu ciocolată și cireșe Ciocolată de casă Tort de clătite cu ciocolată Aluat de pizza Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată
Articol anterior: « Dulceață de rubarbă cu vanilie
Articolul urmator: Salată de vară cu dovlecei copți și burrata »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate