Go Back Email Link

Tartă cu smochine, mascarpone, fistic și miere

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

Crustă tartă

  • 250 g biscuiți digestivi
  • 120 g unt topit
  • 2 lingurițe fistic mărunțit

Umplutură

  • 250 g mascarpone la temperatura camerei
  • 200 g smântână pentru frișcă rece
  • 3 linguri miere
  • 1 linguriță fistic mărunțit
  • 5-6 buc smochine proaspete tăiate în sferturi

Instructions

Pregătire crustă tartă

  • Mărunțește biscuiții digestivi cu ajutorul unui robot de bucătărie. Dacă nu vrei să faci zgomot sau să scoți robotul din locul său confortabil, pune biscuiții într-o pungă și lovește-i de câteva ori cu sucitorul - te mai și destresezi cu ocazia asta :). Pune-i apoi într-un castron.
  • Topește untul într-o crăticioară, apoi toarnă-i în castron, peste biscuiții mărunțiți. Adaugă și fisticul mărunțit.
  • Amestecă totul cu o spatulă, apoi răstoarnă compoziția într-o formă de tartă, unsă cu unt. Apasă amestecul cu degetele pe marginile tăvii pentru a forma marginile, apoi aplatizează și baza.
  • Pune la cuptor pentru 10 minute, la 170 grade C. Scoate tava și las-o deoparte să se răcească până pregătești crema.

Pregătire umplutură tartă

  • Bate smântâna pentru frișcă. Separat, bate mascarponele (nu uita, să fie la temperatura camerei pentru a obține o textură mai cremoasă) cu 3 linguri de miere.
  • Combină frișca și mascarponele. Umple crusta de tartă cu această cremă.
  • Pune la rece tarta pentru 1 oră minim înainte să o decorezi.
  • Taie smochinele proaspete în sferturi sau jumătăți (în funcție de mărimea lor). Decorează tarta cu ele (poți face și felii subțiri cu care să acoperi integral tarta).
  • Presară fistic deasupra smochinelor și câteva dâre de miere.
  • Enjoy (responsibly) :)