• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tartă cu smochine, mascarpone, miere și fistic

De când au apărut smochinele pe piață, nu mă mai satur mâncându-le proaspete sua folosindu-le în rețete, fie ele dulci sau sărate. Căci, deși poate nu pare, smochinele sunt un ingredient foarte versatil, care merge în combinații ingenioase și, bineînțeles, delicioase.

Rețeta pe care v-o propun astăzi este una dulce, o tartă cu mascarpone, smochine, miere și fistic, un mix de ingrediente care se completează perfect. Ceva dulce, ceva crocant, ceva suculent, ceva sărat, un amestec care va apela la toate simțurile tale pentru a-ți oferi o experiență savuroasă.

Nu mai spun că este foarte ușor de făcut, necesită cuptor doar maxim 10 minute pentru a întări crusta de biscuiți digestivi, iar crema nu necesită deloc gătire. Așa că, pentru un desert rapid, când apar deodată invitații în program sau pentru când ai vrea un desert, dar fără prea mari bătăi de cap, tarta cu mascarpone, smochine, fistic și miere este o alegere perfectă.

Un element de care ar trebui să ții cont în cadrul acestei rețete este de a scoate brânza mascarpone din frigider cu puțin timp înainte de a face efectiv umplutura de tartă, ca să aibă timp să ajungă la temperatura camerei. Asta va ajuta la obținerea unei consistențe mai cremoase. În schimb, după cum cred că știi deja, smântâna pentru frișcă trebuie să fie rece-rece înainte de a o mixa.

Dacă vrei să mai încerci și alte tarte, îți sugerez și:

  • Tartă cu mure și aluat fraged cu alune de pădure
  • Tartă cu lămâie
  • Tartă cu ciocolată neagră și zmeură

Acum nu îți mai rămâne decât să te apuci de pregătit tarta, urmând pașii din rețeta descrisă mai jos.

Print Pin

Tartă cu smochine, mascarpone, fistic și miere

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

Crustă tartă

  • 250 g biscuiți digestivi
  • 120 g unt topit
  • 2 lingurițe fistic mărunțit

Umplutură

  • 250 g mascarpone la temperatura camerei
  • 200 g smântână pentru frișcă rece
  • 3 linguri miere
  • 1 linguriță fistic mărunțit
  • 5-6 buc smochine proaspete tăiate în sferturi

Instructions

Pregătire crustă tartă

  • Mărunțește biscuiții digestivi cu ajutorul unui robot de bucătărie. Dacă nu vrei să faci zgomot sau să scoți robotul din locul său confortabil, pune biscuiții într-o pungă și lovește-i de câteva ori cu sucitorul – te mai și destresezi cu ocazia asta :). Pune-i apoi într-un castron.
  • Topește untul într-o crăticioară, apoi toarnă-i în castron, peste biscuiții mărunțiți. Adaugă și fisticul mărunțit.
  • Amestecă totul cu o spatulă, apoi răstoarnă compoziția într-o formă de tartă, unsă cu unt. Apasă amestecul cu degetele pe marginile tăvii pentru a forma marginile, apoi aplatizează și baza.
  • Pune la cuptor pentru 10 minute, la 170 grade C. Scoate tava și las-o deoparte să se răcească până pregătești crema.

Pregătire umplutură tartă

  • Bate smântâna pentru frișcă. Separat, bate mascarponele (nu uita, să fie la temperatura camerei pentru a obține o textură mai cremoasă) cu 3 linguri de miere.
  • Combină frișca și mascarponele. Umple crusta de tartă cu această cremă.
  • Pune la rece tarta pentru 1 oră minim înainte să o decorezi.
  • Taie smochinele proaspete în sferturi sau jumătăți (în funcție de mărimea lor). Decorează tarta cu ele (poți face și felii subțiri cu care să acoperi integral tarta).
  • Presară fistic deasupra smochinelor și câteva dâre de miere.
  • Enjoy (responsibly) 🙂

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Vinete la cuptor cu sos de iaurt și usturoi Tort de iarnă Crumble cu rubarbă și scorțișoară Biscuiți Linzer Ciocolată de casă
Articol anterior: « Tartă cu mure și aluat fraged cu alune de pădure
Articolul urmator: Tartă rustică cu mere Red Love »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate