Go Back Email Link

Clătite (crepes) Suzette

Course Dessert
Cuisine French
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Odihnă aluat 2 hours
Total Time 2 hours 35 minutes
Author Andreea

Ingredients

Clătite

  • 4 buc ouă
  • 250 g făină
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • un praf de sare
  • 1 lingură zahăr (opțional)
  • ulei pentru prăjit clătitele

Sos de portocale roșii și lichior de mandarine

  • 50 g zahăr
  • 250 ml suc de portocale roșii (fresh)
  • 50 g unt cuburi
  • 4-5 linguri lichior de mandarine (portocale)
  • coajă răzuită de la 2 portocale roșii

Instructions

Pregătire aluat clătite

  • Pune făina și sarea într-un bol încăpător. Adaugă ouăle, untul topit și zahărul (dacă alegi să îl folosești).
  • Amestecă aceste ingrediente cu un tel, apoi toarnă laptele, treptat. Mixează bine ca să se omogenizeze compoziția. Acoperă castronul și lasă aluatul să se odinească 2 ore pe blat. la temperatura camerei.
  • După cele două ore, încinge o tigaie de clătite și coace, rând pe rând, clătitele. Pune-le întinse, unele peste altele, până când pregătești sosul.

Pregătire sos portocale

  • Pune zahărul să se caramelizeze într-o tigaie. Când s-a topit și începe să devină auriu, adaugă sucul de portocale, coaja răzuită, untul și, la final, lichiorul de mandarine (portocale).
  • Lasă să dea în câteva clocote ca să se îngroașe puțin. Stinge focul și pune, pe rând, clătitele în tigaie ca să se "îmbrace" în sos.
  • Scoate clătita și împăturește-o în două, apoi încă o dată în două (obții o formă triunghiulară).
  • Servește imediat, cu felii de portocale deasupra și extra sos, dacă mai vrei. Un deliciu de zile mari!