Go Back Email Link

Bruschete cu brânză proaspătă de capră și căpșuni

Course Appetizer
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Author Andreea

Ingredients

Bază bruschete

  • 10-12 buc felii de baghetă
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1-2 linguri ulei de măsline

Topping bruschete

  • 150 g brânză proaspătă de capră Chavroux
  • 5-6 buc căpșuni medii

Reducție oțet balsamic

  • 80 ml oțet balsamic
  • 1 linguriță miere

Instructions

Pregătire bază bruschete

  • Preîncălzește cuptorl la 180 grade C. Pune folie de copt într-o tavă.
  • Așază feliile de baghetă pe foaia de copt, în tavă. Stropește-le cu ulei de măsline de bună calitate. Presară oregano pe fiecare felie, apoi pune la copt în cuptor pentru 10 minute.

Pregătire topping

  • Pune brânza proaspătă de capră într-un bol, asezonează cu puțin piper și oregano.
  • Taie căpșunile în felii subțiri.

Pregătire reducție oțet balsamic

  • Toarnă oțetul balsamic într-o crăticioară, adaugă lingurița de miere și pune pe foc.
  • Amestecă puțin ca să se topească mierea. Lasă pe foc mic pentru câteva minute pentru a se mai evapora din lichid și a deveni ca un sos mai gros (aproximativ 7-10 minute). Verifică din când în când să nu scadă prea mult.

Asamblare bruschete

  • Pune 1-2 linguri de brânză proaspătă de capră pe fiecare felie de baghetă coaptă la cuptor.
  • Adaugă 2-3 felii de căpșuni deasupra și stroește cu puțină reducție de oțet balsamic.
  • Decorează cu oregano proaspăt (dacă ai). Enjoy!