• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Bruschete cu brânză proaspătă de capră și căpșuni

În așteptarea primăverii (brrr, încă e frig), am pregătit aceste bruschete incredibil de bune și atât de ușor de făcut: felii de baghetă coapte la cuptor, brânză proaspătă de capră și căpșuni, peste care vine… ta-da, un pic de reducție de oțet balsamic. De vis!

Bruschetele sunt preferatele mele când vine vorba de ceva rapid, ușor și delicios. Sunt atât de versatile în ceea ce privește toppingul încât e o reală plăcere să inventezi noi și noi combinații sau să transformi în ceva gustos ingrediente stinghere de care te loveai prin frigider.

În această rețetă am folosit brânza de capră Chavroux de la Ile de France – are un gust super proaspăt, blând și aromat, merge de minune cu căpșunile aromate și cu dulceața și savoarea reducției de oțet balsamic.

Poate ți se pare ciudată folosirea oțetului balsamic în rețeta aceasta de bruschete, dar te asigur că prin fierbere și evaporare, plus adăugarea unei lingurițe de miere, se transformă totul.

Pentru alte gustări delicioase de pus pe masă la petreceri sau … oricând, vezi și:

  • Măsline pane
  • Coșulețe cu brânză de capră și somon afumat
  • Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese
  • Feta coaptă la cuptor, cu struguri și miere
Print Pin

Bruschete cu brânză proaspătă de capră și căpșuni

Course Appetizer
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Author Andreea

Ingredients

Bază bruschete

  • 10-12 buc felii de baghetă
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1-2 linguri ulei de măsline

Topping bruschete

  • 150 g brânză proaspătă de capră Chavroux
  • 5-6 buc căpșuni medii

Reducție oțet balsamic

  • 80 ml oțet balsamic
  • 1 linguriță miere

Instructions

Pregătire bază bruschete

  • Preîncălzește cuptorl la 180 grade C. Pune folie de copt într-o tavă.
  • Așază feliile de baghetă pe foaia de copt, în tavă. Stropește-le cu ulei de măsline de bună calitate. Presară oregano pe fiecare felie, apoi pune la copt în cuptor pentru 10 minute.

Pregătire topping

  • Pune brânza proaspătă de capră într-un bol, asezonează cu puțin piper și oregano.
  • Taie căpșunile în felii subțiri.

Pregătire reducție oțet balsamic

  • Toarnă oțetul balsamic într-o crăticioară, adaugă lingurița de miere și pune pe foc.
  • Amestecă puțin ca să se topească mierea. Lasă pe foc mic pentru câteva minute pentru a se mai evapora din lichid și a deveni ca un sos mai gros (aproximativ 7-10 minute). Verifică din când în când să nu scadă prea mult.

Asamblare bruschete

  • Pune 1-2 linguri de brânză proaspătă de capră pe fiecare felie de baghetă coaptă la cuptor.
  • Adaugă 2-3 felii de căpșuni deasupra și stroește cu puțină reducție de oțet balsamic.
  • Decorează cu oregano proaspăt (dacă ai). Enjoy!

Rețetă susținută de Ile de France.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel Baci di dama Galetă cu căpșuni și rubarbă Aluat fraged franțuzesc (pate brisée) Tartă foitaj cu ciuperci, gorgonzola și brânză de capră
Articol anterior: « Tartă cu zucchini și telemea de capră
Articolul urmator: Vafe cu leurdă, ciuperci brune și ou prăjit »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate