Go Back Email Link

Supă de leurdă și cartofi copți

Course Soup
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 500 g cartofi
  • 100 g leurdă
  • 1 buc ceapă
  • 2 buc morcov
  • 1/2 buc tijă țelină Apio
  • 1 lingură unt
  • 1,2 l apă (supă de legume)
  • 150 ml lapte
  • sare pentru asezonare

Pentru servire

  • crutoane
  • smântână

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Spală bine cartofii cu coajă cu tot, apoi pune-i pe o tavă și bagă-i la cuptor, pentru 40-45 de minute.
  • Între timp, curăță și spală restul de legume (ceapa, morcovul, țelina). Taie-le în bucăți mari și pune-le să se călească în unt.
  • După 5 minute, adaugă apa (sau supa de legume) și lasă să fiarbă până se înmoaie legumele.
  • Când cartofii s-au copt, curăță-i de coajă și adaugă-i în restul de supă, împreună cu laptele. Mai lasă să fiarbă 10 minute ca să se înfrățească.
  • Cu 2-3 minute înainte să oprești supa, adaugă frunzele de leurdă spălate.
  • Pasează supa, asezonează cu sare. Servește cu o lingură-două de smântână acră deasupra și crutoane. Ce bun!