• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Supă de leurdă și cartofi copți

Cum nu mai pusesem de multă vreme o rețetă de supă pe blog, iată că am venit astăzi cu ceva de sezon: supă de leurdă cu cartofi copți. Leurda o găsești cu siguranță prin toate piețele și, dacă poți să te duci la pădure, cu siguranță vei găsi și poienițe în care să îți culegi după pofta inimii.

Este prima oară când fac supă cu leurdă și mi se pare ca a ieșit delicioasă. Aroma subtilă de usturoi și culoarea se păstrează aproape intacte pentru că am pus leurda în ultimele momente de gătire. Frunzele sunt tare fragede, nici nu e nevoie de mai mult pentru a se integra în restul supei.

Cartoful copt îi dă corpolență și gustul de copt care mie îmi place tare mult. Servește-o cu o lingură-două de smântână maturată și cu o mână bună de crutoane și vei avea o masă de prânz în care se simte primăvara.

Îți place leurda? Mai găsești pe blog și alte rețete cu leurdă:

  • Vafe cu leurdă, ciuperci brune și ou prăjit
  • Babka cu pesto de leurdă
  • Dutch baby cu leurdă și pecorino
  • Pesto de leurdă
Print Pin

Supă de leurdă și cartofi copți

Course Soup
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 500 g cartofi
  • 100 g leurdă
  • 1 buc ceapă
  • 2 buc morcov
  • 1/2 buc tijă țelină Apio
  • 1 lingură unt
  • 1,2 l apă (supă de legume)
  • 150 ml lapte
  • sare pentru asezonare

Pentru servire

  • crutoane
  • smântână

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Spală bine cartofii cu coajă cu tot, apoi pune-i pe o tavă și bagă-i la cuptor, pentru 40-45 de minute.
  • Între timp, curăță și spală restul de legume (ceapa, morcovul, țelina). Taie-le în bucăți mari și pune-le să se călească în unt.
  • După 5 minute, adaugă apa (sau supa de legume) și lasă să fiarbă până se înmoaie legumele.
  • Când cartofii s-au copt, curăță-i de coajă și adaugă-i în restul de supă, împreună cu laptele. Mai lasă să fiarbă 10 minute ca să se înfrățească.
  • Cu 2-3 minute înainte să oprești supa, adaugă frunzele de leurdă spălate.
  • Pasează supa, asezonează cu sare. Servește cu o lingură-două de smântână acră deasupra și crutoane. Ce bun!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Dutch baby cu leurdă și pecorino Cartofi hasselback Bruschete cu brânză proaspătă de capră și căpșuni Pesto de leurdă
Articol anterior: « Tort cu blat de ciocolată, ganache de ciocolată neagră și zmeură
Articolul urmator: Cartofi Dauphinoise (gratinați) »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate