Amestecă făina, sarea și untul cubulețe până obții o textură fărîmicioasă. Adaugă apa și oul și amestecă din nou până când se formează aluatul. Nu lucra aluatul mai mult decât atât.
Pune aluatul la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Când s-a răcit, întinde aluatul pe o suprafață înfăinată. Așază-l într-o tavă de tartă unsă cu unt. Eu am folosit o tavă de 22 cm.
După ce ai tăiat marginile aluatului și tava este gata pregătită, mai pune-o la congelator pentru 10 minute.
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. După cele 10 minute, scoate tava cu aluat din congelator. Pune o foaie de copt tăiată pe măsura tăvii, adaugă pietricele de copt sau boabe diverse (orez, fasole etc) pentru a o coace "în orb" (adică doar aluatul, fără umplutură).
Pune aluatul în cuptor pentru 25 de minute. La jumătatea timpului, dă la o parte foia de copt cu greutatea folosită și lasă mai departe să se rumenească mai bine.
Când aluatul este rumen, scoate-l din cuptor și adaugă umplutura.