Go Back Email Link

Quiche de primăvară cu verdețuri și gorgonzola

Course Main Course
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Răcire aluat 40 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece, tăiat cuburi
  • 1/2 linguriță sare
  • 50 ml apă rece
  • 1 buc ou + 1 gălbenuș pentru uns aluatul

Umplutură

  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 2 legături leurdă
  • 1/2 lingură unt
  • 4 buc ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 120 g gorgonzola
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

Preparare aluat

  • Amestecă făina, sarea și untul cubulețe până obții o textură fărîmicioasă. Adaugă apa și oul și amestecă din nou până când se formează aluatul. Nu lucra aluatul mai mult decât atât.
  • Pune aluatul la rece pentru cel puțin 30 de minute.
  • Când s-a răcit, întinde aluatul pe o suprafață înfăinată. Așază-l într-o tavă de tartă unsă cu unt. Eu am folosit o tavă de 22 cm.
  • După ce ai tăiat marginile aluatului și tava este gata pregătită, mai pune-o la congelator pentru 10 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. După cele 10 minute, scoate tava cu aluat din congelator. Pune o foaie de copt tăiată pe măsura tăvii, adaugă pietricele de copt sau boabe diverse (orez, fasole etc) pentru a o coace "în orb" (adică doar aluatul, fără umplutură).
  • Pune aluatul în cuptor pentru 25 de minute. La jumătatea timpului, dă la o parte foia de copt cu greutatea folosită și lasă mai departe să se rumenească mai bine.
  • Când aluatul este rumen, scoate-l din cuptor și adaugă umplutura.

Pregătire umplutură

  • Pune untul într-o tugaie. Când s-a topit, adaugă ceapa și usturoiul verde tăiate mărunt. Călește-le pentru 3-4 minute până când încep să se înmoaie.
  • Adaugă și leurda tăiată grosier și mai lasă un minut, apoi oprește focul.
  • Într-un bol, bate cele 4 ouă cu telul, apoi adaugă smântâna. Asezonează cu sare și piper.
  • Taie brânza gorgonzola în cuburi, apoi pune-o în castronul cu amestecul ou și smântână. Adaugă și verdețurile călite și amestecă ușor cu o lingură să omogenizezi umplutura.
  • Toarnă umplutura în aluatul de tartă deja copt și unge marginile tartei cu puțin gălbenuș.
  • Pune quiche-ul la cuptor pentru 30 de minute.