• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Quiche de primăvară cu verdețuri și gorgonzola

O tartă ce înglobează esența primăverii: ceapă verde, usturoi verde și leurdă, totul accentuat de gustul puternic al brânzei gorgonzola. Quiche cu verdețuri și gorgonzola este o rețetă musai de făcut primăvara aceasta, când piețele abundă de verde și arome.

Mi-am închipuit această rețetă de mai multă vreme și, după o tură la piață în care am venit cu primăvara în sacoșă (legături proaspete de ceapă și usturoi verde, leurdă, ridichii, pătrunje și mărar, buchețele de narcise micuțe de grădină), am decis că acesta e momentul să îmi pun în practică visul unei tarte cu verdețuri.

Pașii sunt simpli, după cum vei vedea mai jos, aluatul se face rapid, tot ce trebuie să ai este un „baking mood”, dar cred că vremea ploioasă de afară și apropierea Paștelui te vor convinge :).

În plus, dacă nu ești fan al drobului, este o alternativă delicioasă pentru a îngloba verdețurile de sezon, la fel ca în clasica rețetă pascală.

Cauți și alte tarte? Iată câteva de pe blog care te pot inspira.

  • Tartă cu ceapă
  • Tartă cu foitaj, gorgonzola, ciuperci și brânză de capră
  • Tartă rustică cu sparanghel, ricotta și brânză Feta

Cum se pregătește quiche-ul de primăvară cu verdețuri și gorgonzola

Ingrediente:

Aluat

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece, tăiat cuburi
  • 1/2 linguriță sare
  • 50 ml apă rece
  • 1 buc ou + 1 gălbenuș pentru uns aluatul

Umplutură

  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 2 legături leurdă
  • 1/2 lingură unt
  • 4 buc ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 120 g gorgonzola
  • sare, piper pentru asezonare

Preparare aluat

  • Amestecă făina, sarea și untul cubulețe până obții o textură fărîmicioasă. Adaugă apa și oul și amestecă din nou până când se formează aluatul. Nu lucra aluatul mai mult decât atât.
  • Pune aluatul la rece pentru cel puțin 30 de minute.
  • Când s-a răcit, întinde aluatul pe o suprafață înfăinată. Așază-l într-o tavă de tartă unsă cu unt. Eu am folosit o tavă de 22 cm.
  • După ce ai tăiat marginile aluatului și tava este gata pregătită, mai pune-o la congelator pentru 10 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. După cele 10 minute, scoate tava cu aluat din congelator. Pune o foaie de copt tăiată pe măsura tăvii, adaugă pietricele de copt sau boabe diverse (orez, fasole etc) pentru a o coace „în orb” (adică doar aluatul, fără umplutură).
  • Pune aluatul în cuptor pentru 25 de minute. La jumătatea timpului, dă la o parte foia de copt cu greutatea folosită și lasă mai departe să se rumenească mai bine.
  • Când aluatul este rumen, scoate-l din cuptor și adaugă umplutura.

Pregătire umplutură

  • Pune untul într-o tugaie. Când s-a topit, adaugă ceapa și usturoiul verde tăiate mărunt. Călește-le pentru 3-4 minute până când încep să se înmoaie.
  • Adaugă și leurda tăiată grosier și mai lasă un minut, apoi oprește focul.
  • Într-un bol, bate cele 4 ouă cu telul, apoi adaugă smântâna. Asezonează cu sare și piper.
  • Taie brânza gorgonzola în cuburi, apoi pune-o în castronul cu amestecul ou și smântână. Adaugă și verdețurile călite și amestecă ușor cu o lingură să omogenizezi umplutura.
  • Toarnă umplutura în aluatul de tartă deja copt și unge marginile tartei cu puțin gălbenuș.
  • Pune quiche-ul la cuptor pentru 30 de minute.
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Quiche-primavara-verdeturi-gorgonzola-06-683x1024.jpg
Print Pin

Quiche de primăvară cu verdețuri și gorgonzola

Course Main Course
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Răcire aluat 40 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece, tăiat cuburi
  • 1/2 linguriță sare
  • 50 ml apă rece
  • 1 buc ou + 1 gălbenuș pentru uns aluatul

Umplutură

  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 2 legături leurdă
  • 1/2 lingură unt
  • 4 buc ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 120 g gorgonzola
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

Preparare aluat

  • Amestecă făina, sarea și untul cubulețe până obții o textură fărîmicioasă. Adaugă apa și oul și amestecă din nou până când se formează aluatul. Nu lucra aluatul mai mult decât atât.
  • Pune aluatul la rece pentru cel puțin 30 de minute.
  • Când s-a răcit, întinde aluatul pe o suprafață înfăinată. Așază-l într-o tavă de tartă unsă cu unt. Eu am folosit o tavă de 22 cm.
  • După ce ai tăiat marginile aluatului și tava este gata pregătită, mai pune-o la congelator pentru 10 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. După cele 10 minute, scoate tava cu aluat din congelator. Pune o foaie de copt tăiată pe măsura tăvii, adaugă pietricele de copt sau boabe diverse (orez, fasole etc) pentru a o coace "în orb" (adică doar aluatul, fără umplutură).
  • Pune aluatul în cuptor pentru 25 de minute. La jumătatea timpului, dă la o parte foia de copt cu greutatea folosită și lasă mai departe să se rumenească mai bine.
  • Când aluatul este rumen, scoate-l din cuptor și adaugă umplutura.

Pregătire umplutură

  • Pune untul într-o tugaie. Când s-a topit, adaugă ceapa și usturoiul verde tăiate mărunt. Călește-le pentru 3-4 minute până când încep să se înmoaie.
  • Adaugă și leurda tăiată grosier și mai lasă un minut, apoi oprește focul.
  • Într-un bol, bate cele 4 ouă cu telul, apoi adaugă smântâna. Asezonează cu sare și piper.
  • Taie brânza gorgonzola în cuburi, apoi pune-o în castronul cu amestecul ou și smântână. Adaugă și verdețurile călite și amestecă ușor cu o lingură să omogenizezi umplutura.
  • Toarnă umplutura în aluatul de tartă deja copt și unge marginile tartei cu puțin gălbenuș.
  • Pune quiche-ul la cuptor pentru 30 de minute.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Baci di dama Aluat fraged franțuzesc (pate brisée) Prăjitură Bundt cu clementine și ricotta Pâine Fougasse Vinete la cuptor cu sos de iaurt și usturoi
Articol anterior: « Sparanghel cu mozzarella și prosciutto
Articolul urmator: Cum să vopsești ouăle de Paști în culori naturale »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate