Go Back Email Link

Cremă de lămâie (lemon curd)

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • coaja de la 2 lămâi
  • 90 ml zeamă de lămâie
  • 100 g unt

Instructions

  • Într-un castron, adaugă zahărul și coaja de lămâie. Freacă între degete zahărul și coaja de lămâie pentru a intensifica aroma de lămâie.
  • Pune gălbenușurile într-un vas de inox cu bază dublă (sau folosește tehnica bain-marie) pentru ca ouăle să nu se coacă prea repede și să devină omletă :). Bate-le ușor cu un tel.
  • Adaugă peste gălbenușuri zahărul aromatizat cu coaja de lămâie. Amestecă din nou cu telul. Toarnă zeama de lâmâie și mixează până când se încorporează.
  • Pune compoziția obținută pe aragaz, la foc mic și continuă să amesteci cu telul.
  • Când începe să se îngroașe, dă cratița la o parte de pe foc. Adaugă untul tăiat bucățele și amestecă bine ca să se omogenizeze.
  • Pentru o textură foarte fină și catifelată, îți recomand să o treci și printr-o sită foarte fină.
  • Pune crema de lămâie într-un borcan și las-o să se răcească, apoi dacă nu o folosești imediat, pune-o la rece (se păstrează bine timp de 1 săptămână).
  • O poți folosi la tarte, cheesecake-uri, clătite, biscuiți, prăjituri cu cremă etc.