Go Back Email Link

Tort Pavlova cu zmeură, mascarpone și cocos

Course Dessert
Prep Time 45 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Răcire bezea 2 hours
Total Time 3 hours 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

Ingrediente blaturi bezea

  • 5 buc albuș
  • 250 g zahăr
  • 2 lingurițe amidon
  • 1 linguriță oțet alb (sau zeamă de lămâie)

Cremă de mascarpone și cocos

  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 30 g nucă de cocos răzuită

Soso de zmeură

  • 200 g zmeură congelată
  • 30 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Topping

  • 150 g zmeură proaspătă
  • sos de zmeură

Instructions

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
  • Cu ajutorul unor boluri de dimensiuni diferite, trasează pe foaia de copt conturul a 3 blaturi de bezea (eu am folosit 20, 16 și 10 cm). Întoarce foaia de copt și pune cu spatula bezeaua în conturul marcat pentru fiecare.
  • Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace blaturile de bezea timp de aproximativ 70-80 de minute. Lasă-le să se răcească pentru 2 ore în cuptor (sau peste noapte).

Pregătire sos zmeură

  • Pune fructele congelate într-un vas pe foc, adaugă zahărul și apa și lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute (până scade lichidul și pulpa fructelor se înmoaie).
  • Oprește focul și adaugă zeama de lămâie. Strecoară sosul printr-o sită deasă ca să obții un sos catifelat.

Pregătire cremă de mascarpone cu cocos

  • În vasul de mixer, pune brânza mascarpone, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă.
  • Adaugă nuca de cocos răzuită și încorporează cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.

Asamblare tort Pavlova

  • Pune primul blat de bezea pe un platou sau pe un suport de tort. Adaugă crema de mascarpone și cocos cu ajutorul unui poș cu dui în formă de stea sau direct, cu o spatulă.
  • Presară câteva fructe proaspete de zmeură peste cremă. Pune al doilea și apoi al treilea blat de bezea și repetă operațiunile.
  • Adaugă la final și câteva linguri de sos de zmeură. Deliciosul desert este gata de savurat!