• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tort Pavlova cu zmeură, mascarpone și cocos

pavlova
pavlova

{AD} Tort Pavlova cu zmeură, mascarpone și cocos. Pentru această zi specială, Auchan România m-a invitat să vă pregătesc un mărțișor dulce. Și, cum eu sunt o mare iubitoare de Pavlova, m-am gândit să vă ofer astăzi, de Mărțișor, o delicioasă și delicată Pavlova etajată, cu zmeură și cremă de mascarpone cu cocos, o combinație incredibilă de arome și texturi.

Nu este dificil de făcut, iar cele 3 blaturi de bezea de dimensiuni diferite fac ca tortul Pavlova să arate incredibil de frumos și spectaculos. La servire, te sfătuiesc să detașezi ușor cele 3 blaturi și să servești porțiile din fiecare blat în parte.

O primăvară de poveste să aveți!

pavlova

Cum să pregătești tortul Pavlova cu zmeură, mascarpone și cocos

Ingrediente:

3 blaturi bezea (20, 16, 10 cm)

  • 5 buc albuș Auchan România
  • 250 g zahăr Auchan România
  • 2 lingurițe amidon
  • 1 linguriță oțet alb (sau zeamă de lămâie)

Cremă de mascarpone și cocos

  • 250 g mascarpone Auchan România
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 30 g nucă de cocos răzuită Auchan România

Soso de zmeură

  • 200 g zmeură congelată
  • 30 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Topping

  • 150 g zmeură proaspătă
  • sos de zmeură

Instrucțiuni:

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
  • Cu ajutorul unor boluri de dimensiuni diferite, trasează pe foaia de copt conturul a 3 blaturi de bezea (eu am folosit 20, 16 și 10 cm). Întoarce foaia de copt și pune cu spatula bezeaua în conturul marcat pentru fiecare.
  • Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace blaturile de bezea timp de aproximativ 70-80 de minute. Lasă-le să se răcească pentru 2 ore în cuptor (sau peste noapte).

Pregătire sos zmeură

  • Pune fructele congelate într-un vas pe foc, adaugă zahărul și apa și lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute (până scade lichidul și pulpa fructelor se înmoaie).
  • Oprește focul și adaugă zeama de lămâie. Strecoară sosul printr-o sită deasă ca să obții un sos catifelat.

Pregătire cremă de mascarpone cu cocos

  • În vasul de mixer, pune brânza mascarpone, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă.
  • Adaugă nuca de cocos răzuită și încorporează cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.

Asamblare tort Pavlova

  • Pune primul blat de bezea pe un platou sau pe un suport de tort. Adaugă crema de mascarpone și cocos cu ajutorul unui poș cu dui în formă de stea sau direct, cu o spatulă.
  • Presară câteva fructe proaspete de zmeură peste cremă. Pune al doilea și apoi al treilea blat de bezea și repetă operațiunile.
  • Adaugă la final și câteva linguri de sos de zmeură. Deliciosul desert este gata de savurat!

Dacă ți-a plăcut această rețetă, s-ar putea să îți placă și:

  • Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat
  • Ruladă cu mascarpone și portocaCheesecake cu afinele roșii
  • Cheesecake cu afine
pavlova
Print Pin

Tort Pavlova cu zmeură, mascarpone și cocos

Course Dessert
Prep Time 45 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Răcire bezea 2 hours
Total Time 3 hours 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

Ingrediente blaturi bezea

  • 5 buc albuș
  • 250 g zahăr
  • 2 lingurițe amidon
  • 1 linguriță oțet alb (sau zeamă de lămâie)

Cremă de mascarpone și cocos

  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 30 g nucă de cocos răzuită

Soso de zmeură

  • 200 g zmeură congelată
  • 30 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Topping

  • 150 g zmeură proaspătă
  • sos de zmeură

Instructions

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
  • Cu ajutorul unor boluri de dimensiuni diferite, trasează pe foaia de copt conturul a 3 blaturi de bezea (eu am folosit 20, 16 și 10 cm). Întoarce foaia de copt și pune cu spatula bezeaua în conturul marcat pentru fiecare.
  • Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace blaturile de bezea timp de aproximativ 70-80 de minute. Lasă-le să se răcească pentru 2 ore în cuptor (sau peste noapte).

Pregătire sos zmeură

  • Pune fructele congelate într-un vas pe foc, adaugă zahărul și apa și lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute (până scade lichidul și pulpa fructelor se înmoaie).
  • Oprește focul și adaugă zeama de lămâie. Strecoară sosul printr-o sită deasă ca să obții un sos catifelat.

Pregătire cremă de mascarpone cu cocos

  • În vasul de mixer, pune brânza mascarpone, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă.
  • Adaugă nuca de cocos răzuită și încorporează cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.

Asamblare tort Pavlova

  • Pune primul blat de bezea pe un platou sau pe un suport de tort. Adaugă crema de mascarpone și cocos cu ajutorul unui poș cu dui în formă de stea sau direct, cu o spatulă.
  • Presară câteva fructe proaspete de zmeură peste cremă. Pune al doilea și apoi al treilea blat de bezea și repetă operațiunile.
  • Adaugă la final și câteva linguri de sos de zmeură. Deliciosul desert este gata de savurat!
pavlova

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Cum să vopsești ouăle de Paști în culori naturale Paste „Mac&Cheese” la cuptor Salam de biscuiți cu cacao și nuci coapte Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni Tort de iarnă
Articol anterior: « Ruladă cu mascarpone și portocale roșii

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate