[AD] Mousse-ul de ciocolată a fost întotdeauna unul dintre deserturile mele preferate. Are gust intens de ciocolată, o textură fină care se topește pe cerul gurii și, dacă îi mai adaugi și un fruct de sezon, ai parte de un desert perfect.
Iar dacă ți se părea cumva că mousse-ul de ciocolată este ceva complicat de făcut, îți zic eu că de fapt e incredibil de simplu. Pentru această rețetă, am răspuns provocării Delaco de a folosi noul produs MascarponeChoco, o specialitate de mascarpone cu gust de ciocolată. Niciodată nu a fot mai simplu să fac un mousse cu ciocolată ca acum.
Eu am folosit zmeură ca fructe pentru acest mousse de ciocolată, dar poți folosi și cireșe, căpșuni, mure, coacăze sau afine.
Dacă vei face acest desert, păstrează bonul de cumpărături și înscrie-te până pe 30 iulie în concursul derulat de Delaco, poate câștigi chiar unul din cei 5 roboți de bucătărie Bosch.
Iată mai jos cum să pregătești acest mousse delicios și incredibil de ușor de făcut.
Ingrediente:
- 200 ml smântână pentru frișcă rece
- 2 linguri zahăr pudră
- 250 g MascarponeChoco Delaco la temperatura camerei
- 50 g zmeură proaspătă
- 1 lingură ciocolată răzuită pentru decor
Instrucțiuni:
- Pune smântâna și zahărul pudră într-un caston, mixează până obții o frișcă aerată.
- Într-un alt bol, răstoarnă conținutul unei cutii de MascarponeChoco, amestecă ușor cu lingura.
- Toarnă frișca peste MascarponeChoco și mixează ușor doar cât să se omogenizeze mousse-ul.
- Pune mousse-ul obținut în pahare cu ajutorul unei linguri sau cu un poș.
- Ornează cu zmeură proaspătă și ciocolată răzuită. Enjoy! Extra simplu și delicios!
Mousse de ciocolată cu zmeură
Ingredients
- 200 ml smântână pentru frișcă rece
- 2 linguri zahăr pudră
- 250 g MascarponeChoco Delaco la temperatura camerei
- 50 g zmeură proaspătă
- 1 lingură ciocolată răzuită pentru decor
Instructions
- Pune smântâna și zahărul pudră într-un caston, mixează până obții o frișcă aerată.
- Într-un alt bol, răstoarnă conținutul unei cutii de MascarponeChoco, amestecă ușor cu lingura.
- Toarnă frișca peste MascarponeChoco și mixează ușor doar cât să se omogenizeze mousse-ul.
- Pune mousse-ul obținut în pahare cu ajutorul unei linguri sau cu un poș.
- Ornează cu zmeură proaspătă și ciocolată răzuită. Enjoy! Extra simplu și delicios!