Măslinele pane au apărut la un moment dat în viața mea după ce le-am degustat la un restaurant. A fost dragoste la prima înghițitură. Textura crocantă a pane-ului contrastează în mod plăcut cu pulpa moale a măslinelor, greu să reziști acestei tentații.
Măslinele pane sunt printre favoritele mele când este vorba de pregătirea unei mese festive și asta pentru că sunt un aperitiv perfect. Toți invitații care le-au degustat au fost de aceeași părere, așa că m-am gândit să împărtășesc rețeta și cu voi.
Pentru această rețetă de măsline pane poți cumpăra ce tip de măsline îți plac, cu condiția să fie fără sâmburi. eu am încercat și cu măsline verzi, și cu cele de tip Kalamata, totuși rămân la părerea că cele negre sunt cele mai potrivite pentru gustul meu. Pe voi vă îndemn să încercați toate variantele ca să vedeți care vă plac cel mai mult (cumpără un mix de măsline când faci prima oară, pentru a le testa).
Cele două mici trucuri care contribuie la reușita măslinelor pane:
- Adaugă puțină boia (dulce, afumată sau picantă) în făină, dă o aromă și o savoare mai plăcută (chiar iuțeală, dacă îți place mai picant și folosești boia iute);
- După ce dai măslinele prin făină – ou – pesmet, lasă-le câteva minute pe un platou să se întărească puțin crusta de pane, vor fi mai crunchy.
Acestea fiind spuse, nu mai rămâne decât să te apuci de treabă. Enjoy!
Măsline pane
Ingredients
- 400 g măsline negre, fără sâmburi
- 4-5 linguri făină
- 2 lingurițe boia ardei (afumată, dulce sau picantă – după preferințe)
- 300 g pesmet
- 4 ouă, bătute cu un praf de sare
- ulei (pentru prăjire)
Instructions
- Pe o farfurie, amestecă făina, un praf de sare și boiaua. Dă mălinele prin acest amestec și așază-le pe o farfurie până le termini pe toate.
- Pe altă farfurie, pune pesmet (recomand să îl pui treptat, nu pe tot o dată).
- Dă măslinele – care au deja o crustă de făină pe ele – prin ouăle bătute, apoi prin pesmet și lasă-le câteva minute să se usuce pe un platou (ajută să se facă o crustă mai crocantă).
- Este momentul să încingi tigaia. Pune în tigaie prima rundă de măsline date prin ou și pesmet și uscate câteva minute. Într-o tigaie obișnuită intră cam jumătate din cantitatea de măsline.
- Întoarce măslinele după câteva minute, când vezi că s-au rumenit. După ce s-au făcut aurii pe toate părțile, scoate-le pe un prosop de hârtie.
- Le poți servi ca aperitiv, direct sau cu un sos după preferință.
Încearcă și alte gustări delicioase de pe blog:
- Camembert la cuptor cu smochine și miere
- Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel
- Chifteluțe cu dovlecei și brânză de capră