• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel

Visam la minunățiile acestea de clătite verzi de mai multă vreme. Până când mi-am zis: acum sau niciodată! Și, spre bucuria mea și cred că și a voastră, a fost acum :).

Aceste clătite au un aluat pe bază de spanac, pătrunjel și avocado, pe lângă tradiționalele ingrediente lapte, făină și ou. Le poți face pentru mic dejun, brunch sau chiar o cină lejeră.

Eu am folosit ca umplutură cremă de brânză, roșii cherry, frunze de spanac și pătrunjel (nu, nu sunt prea multe), felii de avocado și niște flori comestibile pe care le aveam prin frigider pentru a infrumuseța mâncarea. Iar zeama de lime de deasupra pune în valoarea toate aromele și gusturile.

Voi puteți să puneți și alte ingrediente, după pofta inimii și ce vă este la îndemână.

Print Pin

Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel

Course Appetizer
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 100 g spanac baby (o caserolă)
  • 1/2 avocado
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ouă întregi
  • 400 ml lapte
  • 160 g făină
  • 1 vârf linguriță praf de copt
  • sare
  • ulei de măsline pentru prăjit

Umplutură

  • cremă de brânză/mozzarella/ricotta
  • 1 avocado
  • frunze de spanac baby
  • frunze de pătrunjel
  • roșii cherry jumătăți
  • 1 lime (zeama)
  • flori comestibile (opțional, pentru frumusețea mâncării :))

Instructions

  • Spală spanacul și pătrunjelul, scurge-le bine de apă.
  • Pune verdețurile într-un blender (sau robot de bucătărie). Adaugă jumătatea de avocado, ouăle, laptele. făina, praful de copt și sarea. Pornește blenderul / robotul de bucătărie și mixează-le până când se transformă într-un aluat cremos.
  • Unge tigaia pentru clătite cu puțin ulei de măsline (poți folosi un șervet din rola de bucătărie pentru a întinde uniform uleiul și a preveni surplusul). Încinge tigaia.
  • Pune un polonic din aluat, răsucește tigaia pentru a uniformiza clătita în tigaie. Dacă ți se pare prea groasă consistența, mai adaugă puțin lapte. Las-o să se rumenească pe o parte, apoi intoarce și prăjește-o și pe cealaltă parte.
  • Scoate clătita pe o farfurie și treci la următoarea. Unge din nou tigaia cu servetul cu ulei, apoi pune din nou aluat în tigaie. Repetă procesul până ai terminat toată compoziția – ies aproximativ 8-10 clătite.
  • Pentru umplutură, pune 2-3 linguri de cremă de brânză, felii de avocado, jumătăți de roșii cherry, frunze de spanac baby și de pătrunjel, flori comestibile dacă ai. Presară și puțină sare., apoi stropește la final cu zeamă de lime.
    E timpul să te înfrupți cu poftă din aceste minunății de un verde aprins.

Sper că le vei încerca și dacă da, te aștept pe pagina de Facebook a blogului să îmi spui cum au fost și ce alte combinații inedite ai folosit!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Supă de dovleac copt cu Za’atar Ruladă de bezea cu căpșuni Brownie-tiramisu Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano Chiftelute cu dovlecei și brânză de capră
Articol anterior: « Paste cu sos alb, spanac baby, ardei copt și migdale crocante
Articolul urmator: Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate