• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Iaurt grecesc cu caise coapte, miere și fistic

caise coapte

Un desert de vară delicios și simplu cu caise coapte. Coapte de soare, desigur, dar și coapte la cuptor, cu puțină miere, ca să devină moi și suculente. Și incredibil de bune. Apoi pune-le deasupra într-un bol cu iaurt grecesc, presară puțin fistic și încă un strop de miere. În doar câteva minute ai parte de un deliciu de zile mari.

Acest iaurt cu caise coapte poate fi și o variantă de mic dejun, mai ales că poți păstra caisele astfel pregătite câteva zile într-un borcan în frigider și să le pui ca topping exact când ai nevoie.

Cum să pregătești acest desert cu iaurt grecesc și caise coapte în doar câțiva pași.

Ingrediente:

  • 7-8 buc caise, jumătăți, sâmburele înlăturat
  • 2 linguri miere pentru copt
  • 200 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 1 lingură fistic mărunțit
  • 1 lingură miere pentru topping final

Instrucțiuni:

Pregătire caise coapte

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă pentru cuptor (eu am folosit una din ceramică, de 20 cm diametru).
  • Așază caisele jumătăți una lângă alta până când acoperi întreaga suprafață a tăvii.
  • Pune un pic de miere cu o lingură în fiecare caisă, apoi pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute. La mijlocul intervalului le poți întoarce cu o furculiță.
  • Când caisele s-au înmuiat, dar încă își păstrează forma, oprește cuptorul și scoate tava.
  • Pune iaurtul într-un bol. Așază deasupra câteva caise coapte cu miere, presară fistic mărunțit și încă un pic de miere și desertul este gata! Enjoy!

Alte rețete cu caise care ți-ar plăcea să le încerci:

  • Salată de vară cu caise, rucola, mozzarella și prosciutto
  • Prăjitură cu caise și ricotta
caise coapte
Print Pin

Iaurt grecesc cu caise coapte, miere și fistic

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 7-8 buc caise, jumătăți, sâmburele înlăturat
  • 2 linguri miere pentru copt
  • 200 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 1 lingură fistic mărunțit
  • 1 lingură miere pentru topping final

Instructions

Pregătire caise coapte

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă pentru cuptor (eu am folosit una din ceramică, de 20 cm diametru).
  • Așază caisele jumătăți una lângă alta până când acoperi întreaga suprafață a tăvii.
  • Pune un pic de miere cu o lingură în fiecare caisă, apoi pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute. La mijlocul intervalului le poți întoarce cu o furculiță.
  • Când caisele s-au înmuiat, dar încă își păstrează forma, oprește cuptorul și scoate tava.
  • Pune iaurtul într-un bol. Așază deasupra câteva caise coapte cu miere, presară fistic mărunțit și încă un pic de miere și desertul este gata! Enjoy!
caise coapte
caise coapte
caise coapte

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Shakshuka verde Rulouri cu scorțișoară și ciocolată Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni Salată de vară cu dovlecei copți și burrata Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și usturoi
Articol anterior: « Supă de roșii coapte la cuptor
Articolul urmator: Înghețată de afine »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate