De Crăciun, am avut pe masă această minunăție de Pavlova coroniță cu o cremă de mascarpone și frișcă și un topping fresh de fructe roșii (am folosit zmeură, coacăze roșii și sâmburi de rodie). Are un aer atât de festiv prin forma de coroniță, încât se potrivește perfect pe masa de Crăciun sau de Revelion.
Pavlova nu se face greu, doar ca trebuie răbdare pentru dizolvarea zahărului atunci când bați albușurile și apoi răbdare pentru copt la temperatură mică și răcire lentă în cuptor după coacere. Dar această răbdare îți va aduce un desert minunat, spectaculos prin cum arată și delicios la gust.
Sfatul meu este să pui cât mai puțin zahăr în cremă pentru a reduce per total senzația de prea dulce pe care o poate da bezeaua simplă. dacă la bezea nu se poate reduce – pentru că nu se mai stabilizează bezeaua – la cremă avem posibilitatea de a regla lucrurile după vrerea noastră. În plus, toppingul de fructe fresh – de multe ori, ușor acrișoare – atenuează dulcele la care te-ai aștepta.
Dacă nu te-ai decis ce desert să pui pe masa de Revelion, această Pavlova coroniță este o idee foarte bună!
Cum să pregătești această delicioasă și festivă Pavlova coroniță
Ingrediente
Bezea
- 6 buc albuș
- 300 g zahăr
- 1 linguriță oțet alb
- 2 lingurițe amidon
Cremă
- 250 g mascarpone
- 400 g smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
Decor
- 300 g mix de fructe roșii (rodie, zmeură, coacăze roșii)
Instrucțiuni
Pregătire bezea
- Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
- După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
- Pregătește un poș cu dui rotund, mare. Pune bezeaua în poș și formează aproximativ 10 movilițe egale -lipite una de alta – pe foaia de copt.
- Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace coronița de bezea timp de aproximativ 90 de minute. Las-o să se răcească pentru 2 ore în cuptor (eu am lăsat-o peste noapte).
Pregătire cremă
- În vasul de mixer, pune mascarponele, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă. Adaugă și extractul de vanilie și încorporează-l cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.
Asamblare Pavlova
- Așază coronița de bezea pe un platou. Pune deasupra crema de mascarpone și frișcă.
- Ornează cu fructe roșii – eu am folosit zmeură, coacăze roșii și sâmburi de rodie. Enjoy!
Încearcă și alte deserturi festive:
- Prăjitură festivă, fără făină, cu ciocolată și zmeură
- Salam de biscuiți cu cacao și nuci coapte
- Tort de iarnă
- Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete
Pavlova coroniță cu fructe roșii
Ingredients
Bezea
- 6 buc albuș
- 300 g zahăr
- 1 linguriță oțet alb
- 2 lingurițe amidon
Cremă
- 250 g mascarpone
- 400 g smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
Decor
- 300 g mix de fructe roșii (rodie, zmeură, coacăze roșii)
Instructions
Pregătire bezea
- Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
- După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
- Pregătește un poș cu dui rotund, mare. Pune bezeaua în poș și formează aproximativ 10 movilițe egale -lipite una de alta – pe foaia de copt.
- Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace coronița de bezea timp de aproximativ 90 de minute. Las-o să se răcească pentru 2 ore în cuptor (eu am lăsat-o peste noapte).
Pregătire cremă
- În vasul de mixer, pune mascarponele, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă. Adaugă și extractul de vanilie și încorporează-l cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.
Asamblare Pavlova
- Așază coronița de bezea pe un platou. Pune deasupra crema de mascarpone și frișcă.
- Ornează cu fructe roșii – eu am folosit zmeură, coacăze roșii și sâmburi de rodie. Enjoy!