• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Pavlova coroniță cu fructe roșii

Pavlova
Pavlova
Pavlova

De Crăciun, am avut pe masă această minunăție de Pavlova coroniță cu o cremă de mascarpone și frișcă și un topping fresh de fructe roșii (am folosit zmeură, coacăze roșii și sâmburi de rodie). Are un aer atât de festiv prin forma de coroniță, încât se potrivește perfect pe masa de Crăciun sau de Revelion.

Pavlova nu se face greu, doar ca trebuie răbdare pentru dizolvarea zahărului atunci când bați albușurile și apoi răbdare pentru copt la temperatură mică și răcire lentă în cuptor după coacere. Dar această răbdare îți va aduce un desert minunat, spectaculos prin cum arată și delicios la gust.

Sfatul meu este să pui cât mai puțin zahăr în cremă pentru a reduce per total senzația de prea dulce pe care o poate da bezeaua simplă. dacă la bezea nu se poate reduce – pentru că nu se mai stabilizează bezeaua – la cremă avem posibilitatea de a regla lucrurile după vrerea noastră. În plus, toppingul de fructe fresh – de multe ori, ușor acrișoare – atenuează dulcele la care te-ai aștepta.

Dacă nu te-ai decis ce desert să pui pe masa de Revelion, această Pavlova coroniță este o idee foarte bună!

Cum să pregătești această delicioasă și festivă Pavlova coroniță

Ingrediente

Bezea

  • 6 buc albuș
  • 300 g zahăr
  • 1 linguriță oțet alb
  • 2 lingurițe amidon

Cremă

  • 250 g mascarpone
  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Decor

  • 300 g mix de fructe roșii (rodie, zmeură, coacăze roșii)

Instrucțiuni

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
  • Pregătește un poș cu dui rotund, mare. Pune bezeaua în poș și formează aproximativ 10 movilițe egale -lipite una de alta – pe foaia de copt.
  • Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace coronița de bezea timp de aproximativ 90 de minute. Las-o să se răcească pentru 2 ore în cuptor (eu am lăsat-o peste noapte).

Pregătire cremă

  • În vasul de mixer, pune mascarponele, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă. Adaugă și extractul de vanilie și încorporează-l cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.

Asamblare Pavlova

  • Așază coronița de bezea pe un platou. Pune deasupra crema de mascarpone și frișcă.
  • Ornează cu fructe roșii – eu am folosit zmeură, coacăze roșii și sâmburi de rodie. Enjoy!

Încearcă și alte deserturi festive:

  • Prăjitură festivă, fără făină, cu ciocolată și zmeură
  • Salam de biscuiți cu cacao și nuci coapte
  • Tort de iarnă
  • Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete
Print Pin

Pavlova coroniță cu fructe roșii

Course Dessert
Author Andreea

Ingredients

Bezea

  • 6 buc albuș
  • 300 g zahăr
  • 1 linguriță oțet alb
  • 2 lingurițe amidon

Cremă

  • 250 g mascarpone
  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Decor

  • 300 g mix de fructe roșii (rodie, zmeură, coacăze roșii)

Instructions

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
  • Pregătește un poș cu dui rotund, mare. Pune bezeaua în poș și formează aproximativ 10 movilițe egale -lipite una de alta – pe foaia de copt.
  • Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace coronița de bezea timp de aproximativ 90 de minute. Las-o să se răcească pentru 2 ore în cuptor (eu am lăsat-o peste noapte).

Pregătire cremă

  • În vasul de mixer, pune mascarponele, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă. Adaugă și extractul de vanilie și încorporează-l cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.

Asamblare Pavlova

  • Așază coronița de bezea pe un platou. Pune deasupra crema de mascarpone și frișcă.
  • Ornează cu fructe roșii – eu am folosit zmeură, coacăze roșii și sâmburi de rodie. Enjoy!
Pavlova
Pavlova
Pavlova

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni Biscuiți cu ovăz și chips-uri de ciocolată Cum să vopsești ouăle de Paști în culori naturale Quiche cu hribi și Camembert Brăduți festivi din bezea
Articol anterior: « Salam de biscuiți cu cacao și nuci coapte
Articolul urmator: Clătite cu ricotta, lămâie și miere »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate