• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Biscuiți cu ovăz și chips-uri de ciocolată

Când am văzut această rețetă am văzut-o la Gaspar Carreira – un blogger din Uruguay pe care îl urmăresc pe Instagram, mi-am zis ca trebuie să o încerc. Biscuiți cu fulgi de ovăz și făină de migdale, ciocolată neagră și o cantitate nu prea mare de zahăr, iată o combinație care trebuia neapărat să fie delicioasă. Să menționez că așa a fost? Sau să vă las și pe voi să încercați și să vă decideți? Hai că vă spun, sunt yummy!

După ce am încercat rețeta, data viitoare eu aș pune mai puține chips-uri de ciocolată față de rețeta originală, mi se pare prea mult o cantitate de 100g. Au rămas o grămadă de chips-uri în bol, pur și simplu parcă nu era suficientă compoziție care să-i cuprindă. De aceea, în rețeta de mai jos am micșorat cantitatea de chips-uri de ciocolată.

Au o textură plăcută, ușor moale, sunt hrănitori din cauza ovăzului, nu prea dulci și cu accente de ciocolată amăruie. Ideali pentru când vrei să alături ceva dulce la ceai sau la cafea. Sau după o alergare, ca să îți mai dea puțină energie. Sau pentru când vrei tu, chiar și fără motiv :)!

Print Pin

Biscuiți cu ovăz și chips-uri de ciocolată

Prep Time 10 minutes
Cook Time 14 minutes
Total Time 24 minutes

Ingredients

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 130 g făină de migdale
  • 80 g zahăr Muscovado
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 ou
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 60-70 g chips-uri de ciocolată neagră

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Pune ingredientele uscate (fulgii de ovăz, făina de migdale, zahărul, sarea, praful de copt) într-un castron.
  • Adaugă-le pe cele umede (oul, uleiul, esența de vanila) și amestecă pentru a omogeniza compoziția. Pune și chips-urile de ciocolată și mai amestecă puțin.
  • Formează bile de aluat pe care le aplatizezi ușor când așezi biscuiții pe folia de copt din tavă. Coace biscuiții timp de 14 minute. Ies cam 2 tăvi.
  • Lasă-i să se răcească puțin înainte de a-i muta de pe tavă.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată Sos-BechamelSos Bechamel Biscuiți Linzer Tort de iarnă
Articol anterior: « Paste cu conopidă coaptă și sos Bechamel
Articolul urmator: Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate