• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Supă de dovleac copt cu Za’atar

Câți dintre voi nu au considerat dovleacul ca fiind bun doar pentru plăcintă? Eu recunosc, până acum câțiva ani, vedeam lucrurile in același fel. Cursul de gătit pe care l-am urmat la Paris mi-a deschis ochii și un întreg univers culinar în față.

Da, cu siguranță dovleacul este bun în plăcinte, dar hai să-i dăm mai mult credit acestei legume versatile cu ajutorul căreia putem crea o multitudine de rețete delicioase. Astăzi mă voi opri doar la o supă-cremă de dovleac, aromatizată cu Za’atar, cremoasă și hrănitoare. Mai am în plan o salată cu dovelac copt, dar asta într-o rețetă viitoare.

Dacă nu ai mai folosit până acum Za’atar, îți voi spune pe scurt despre ce este vorba: un mix folosit de regulă în bucătăria din Orientul Mijlociu și conține: oregano, cimbru, măghiran, sumac, semințe de susan prăjite, isop (oregano sirian), sare. Încearcă-l, s-ar putea să te îndrăgostești de gustul său aromat și ușor picant.

Dați iama prin magazine și piețe și luați un dovleac cât încă se mai găsesc!

Print Pin

Supă de dovleac copt cu Za’atar

Course Soup
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4
Author Andreea

Ingredients

  • 1 dovleac (aproximativ 5-600g pulpă)
  • 1 ceapă mare
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 cartof
  • 1 tijă țelină Apio
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 1.5 l apă
  • 150 ml smântână lichidă
  • asezonare: sare, Za'atar

Instructions

  • Pune apa să se încălzească într-un fierbător electric pentru a reduce timpul de gătire.
  • Taie și curăță dovleacul de coajă și de semințele din interior. Taie-l apoi în bucăți mici (cam de 3-4 cm) și așază-le pe o foaie de copt. Stropește generos cu ulei de măsline din cel bun, presară puțină sare și Za’atar. Coace la cuptorul încins la 190°C timp de 30-35 minute (încearcă dacă e suficient de moale folosind o furculiță).
  • Între timp, cât stă dovleacul în cuptor, pregătim celelalte legume, le tăiem în bucăți mari și le punem într-o oală în care ai topit o lingură de unt. Călește-le 3-4 minute, amestecând din când în când pentru a le acoperi cu unt pe toate părțile. Presară sare și Za’atar peste legume în timp ce se călesc. Pune apă cât să le acopere și încă 2-3 degete mai mult. Eventual mai completezi pe parcurs dacă scade prea mult. Lasă-le sa fiarbă.
  • Când dovleacul este copt, adaugă-l și pe el la restul legumelor și mai lasă să fiarbă 10 minute. Dă la o parte de pe foc și pasează supa pentru a o transforma într-o cremă delicioasă. Adaugă smântâna lichidă și mai pune pe foc să dea în 2-3 clocote.
  • Acum este gata și o poți degusta numaidecât. Adaugă-i crutoane, semințe de dovleac prăjite și, eventual, puțin bacon rumenit. Un festin, te asigur.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Spaghete cu roșii cherry coapte Supă cremă de cartofi copți și usturoi Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat Salată de vară cu dovlecei copți și burrata
Articol anterior: « Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat
Articolul urmator: Paste cu sos alb, spanac baby, ardei copt și migdale crocante »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate