Iubesc Pavlova și asta se vede. Ori de câte ori am ocazia (mai ales dacă am albușuri rămase) pregătesc această prăjitură delicată și delicioasă. De această dată, am folosit și iaurt grecesc în cremă plus apă de trandafiri care, împreună, au conferit un gust diferit, mai răcoritor și mai aromat. Împreună cu fructele de pădure, devine o nebunie!
Pregătisem această rețeta mai demult, de unde și decorul cu magnolii pe care le-am luat direct din grădină. Însă rândul rețetei a venit abia acum :).
Te invit și pe tine să încerci această variantă de Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure, este atît de bună! Am împărțit bezeaua în jumătate și am copt 2 discuri de bezea pe care, apoi, le-am folosit ca blaturi. Între ele și deasupra am pus crema catifelată de frișcă și iaurt, transformând astfel prăjitura într-un mic tort. Fain, nu-i așa?
Dacă vrei să afli mai multe despre istoria Pavlovei sau pentru o altă rețetă de încercat, vezi aici.
Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure
Ingredients
Bezea
- 5 albușuri
- 250 g zahăr tos
- 2 lingurițe amidon
- 1.5 lingurite pudră de tartar (zeamă de lămâie)
- 2 lingurițe apă de trandafiri
Cremă
- 400 g smântână pentru frișcă
- 250 g iaurt grecesc (10% grăsime)
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 lingurițe apă de trandafir
Fructe decor
- 150 g fructe de pădure diverse (zmeură, căpșuni, afine)
- 1 linguiță zahăr pudră (opțional)
Instructions
Pregătire bezea
- Preîncălzește cuptorul la 150°C.
- Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează cel pus anterior. Nu adăuga o nouă cantitate dacă se vede zahăr nedizolvat încă.
- După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul, pudra de tartar (zeama de lămâie) și apa de trandafiri.
- Pune o foaie de copt pe tavă. Împarte bezeaua în jumătate și formează două cercuri cam de 20 cm diametru folosind spatula. Ridică ușor marginile bezelei, lăsând în mijloc o adâncitură în care urmează să pui crema după coacere.
- Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace bezeaua timp de o oră – o oră și 10 minute. Las-o să se răcească în cuptor (eu am lăsat-o peste noapte).
Crema
- Bate smântâna cu zahărul pudră până obții frișca. Adaugă iaurtul și apa de trandafiri și mixează puțin doar pentru a le omogeniza.
Asamblare Pavlova
- Pregătește un platou/stand de prăjituri pe care va sta Pavlova. Desprinde cu grijă prima bezea de pe foaia de copt și pune-o pe platou. Aceasta va juca rolul de blat. Desprinde și cealaltă bezea și las-o deoparte.
- Împarte crema în jumătate: o parte întinde-o pe primul blat de bezea, pune deasupra cremei al doile blat de bezea și apoi întinde și cealaltă parte de cremă.
- Decorează cu fructe de pădure și pudrează cu zahăr pudră (opțional).