• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tagliatelle cu creveți și gălbiori

tagliatelle cu creveti si galbiori
tagliatelle cu creveti si galbiori

Mi-era poftă de creveți, așa că am cumpărat 300 de grame, din aceia cruzi și neapetisanți la o primă vedere. Dar cine știe frăgezimea și delicatețea creveților din farfurie, nu se sperie de culoarea lor cam … gri 😊. La o adică, poți lua chiar din cei roz, prefierți, satisfacția va fi aceeași și priveliștea mai veselă.

Acești creveți minunați i-am combinat cu niște gălbiori pe care îi aveam în congelator și cu niște tagliatelle și alte câteva ingrediente, la îndemână, de prin cămară sau frigider. Așa am ajuns să prepar tagliatelle cu creveți și gălbiori. O cină perfectă, cu aromă de mare și de dor de ducă.

tagliatelle cu creveti si galbiori
Print Pin

Tagliatelle cu creveți și gălbiori

Total Time 30 minutes
Servings 2 porții

Ingredients

  • 200 g paste tagliatelle sau spaghette
  • 300 g gălbiori proaspeți, uscați sau congelați
  • 300 g creveți decorticați
  • 10 roșii cherry prunișoare
  • 2 buc file ansoa la brocan
  • 1 ceapă mică
  • 4 buc căței de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • 1/2 lime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • sare, piper,busuioc, rozmarin, oregano pentru asezonare

Instructions

  • Fierbe pastele în apă cu sare, conform timpului indicat pe pachet – nu mai mult dacă vrei să rămână al dente și să le simți consistența și textura. Curăță și spală legumele. Curăță (dacă nu sunt deja decorticați) și spală creveții.
  • Dacă sunt prea mari, taie gălbiorii în bucățele, dacă sunt mai mici, lasă-i întregi. Taie ceapa solzișori, iar usturoiul, mărunt. Pune uleiul de măsline într-o tigaie adâncă (eu pun, de regulă, în wok) și lasă-l să se încingă un pic pe aragaz. Prima oară pune fileurile de anșoa – sunt minunate la paste, mai ales la cele cu fructe de mare, pentru că dau o aromă ușoară și foarte plăcută de… mare. Un borcan mic cu fileuri de anșoa nu ar trebui să-ți lipsească din bucătărie!
  • Amestecă fileurile până le vezi dispărând pe fundul tigăii, dezintegrându-se și aromând uleiul, apoi aruncă întigaie ceapa cu un aer de maestru culinar, doar ești unul 😊.Lasă să se călească 2 minute, apoi adaugă ciupercile. Mai învârte puțin cu lingura ingredientele care sfârâie în tigaie, cam 3-4 minute. Pune șiusturoiul, apoi creveții.
  • Între timp, pastele sunt gata, păstrează o cană cu apa în care au fiert și scurge pastele de apa rămasă. Dacă le lași înapa fierbinte, procesul de fierbere continuă chiar dacă ai oprit aragazul!
  • Revenind la tigaie, este momentul să pui niște apă în care au fiert pastele, cât să acopere legumele și creveții și mai lasă să dea în clocote 4-5 minute. Asezonează cu sare, piper, condimente italienești.
  • Taie roșiile cherry în jumătăți și adaugă-le și pe ele. Pune parmezanul ras, apoi pastele și la final zeama de la jumătate de lime. Dacă ți se pare că mai trebuie puțin sos, mai adaugă din apa în care au fiert pastele. Mai lasă să se înfrățească 2 minute și oprește focul. Micul tău festin este pe cale să înceapă.
tagliatelle cu creveti si galbiori
tagliatelle cu creveti si galbiori
tagliatelle cu creveti si galbiori

Ca de obicei, am făcut această rețetă improvizând și plecând de la câteva ingrediente pe care le aveam în frigider/cămară. Te asigur, însă, că mi-a reușit și de data aceasta, sosul este ușor, aromat, creveții sunt dulci, iar zeama de lime rafinează și completează gustul final. Este un deliciu. Un prosecco alături este un must have.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Galetă cu căpșuni Cremă de migdale (cremă Frangipane) Tartă cu rubarbă și cremă frangipane Spaghete cu roșii cherry coapte Paste-pui-pesto-limePaste tagliatelle cu pui, pesto și lime
Articol anterior: « Supă de sparanghel și mazăre
Articolul urmator: Sos cu iaurt și ustoroi »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate