Brânză Feta coaptă, cu struguri și miere este o rețetă super simplă, dar deosebit de bună. Două ingrediente principale, alături de câțiva potențiatori de aromă, precum mierea, uleiul de măsline și plantele aromatice și ai în față un festin al simțurilor.
Se știe că brânza și strugurii merg bine împreună, nu degeaba francezii au struguri pe fiecare platou cu brânzeturi. Doar că prin coacere, ai parte de un gust și mai intens, de o dulceață care provine de la zeama strugurilor a căror pieliță pocnește în cuptor și care formează cu uleiul de măsline și mierea un fel de sos ce aromatizează brânza.
E greu de descris savoarea care ia naștere în acest fel de mâncare ce poate fi servit drept cină sau ca un aperitiv la o masă festivă. Mai bine o încercați și voi și mai vorbim după, da?
Încearcă și alte rețete cu brânză:
- Camembert la cuptor cu smochine și miere
- Chifteluțe cu dovlecei și brânză de capră
- Quiche cu praz caramelizat și brânză de capră
- Galetă cu sparanghel, ricotta și brânză Feta
Feta coaptă cu struguri și miere
Ingredients
- 200 g brânză Feta
- 1-2 ciorchini de struguri (eu am folosit rose)
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri miere
- rozmarin, cimbru proaspăt
- piper, oregano pentru asezonare
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
- Așază bucata întreagă de brânză Feta într-un vas ce merge la cuptor. Pune de jur împrejur ciorchinii de struguri, neacoperind decât parțial bucata de brânză.
- Stropește brânza și strugurii cu ulei de măsline și miere. Asezonează cu oregană și piper proaspăt râșnit.
- Pune și crenguțe de rozmarin și cimbru, ca să aromatizeze preparatul.
- Coace la cuptor pentru 25-30 de minute, până când boabele de strugure încep să pleznească și să-și lase sucul dulce în vas, iar brânza Feta începe să se facă aurie.
- Servește-o caldă cu pâine proaspătă sau baghetă. Minunată!