• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Camembert la cuptor cu smochine și miere

De la francezi am învățat să îmi placă brânza cu mucegai alb sau albastru, precum și combinarea acestor brânzeturi cu fructe precum struguri, smochine, mere, rodie, prune, pere sau fructe de pădure (afine, coacăze). Înainte să mă duc în Franța m-ar fi mirat această combinație, dar după am stat la Paris, nimic din ce este de mâncare (și combinațiile aferente) nu îmi mai este străin.

Și pentru că aveam câteva smochine și un Camembert luat când poftisem la acest tip de brânză cu câteva zile înainte, m-am gândit să fac această rețetă de Camembert la cuptor, cu smochine și miere. Alăturarea acestor ingrediente este perfectă: brânza Camembert se înmoaie la cuptor și o poți întinde ușor pe pâine, iar smochinele devin mai dulci și se imbină de minune cu gustul brânzei, iar mierea desăvârșește aromele și adaugă un plus de dulceață.

Nu mai spun că este gata la cuptor în câteva minute, iar pregătirea este aproape zero – mă rog, doar scoatem ambalajul brânzei și tăiem smochinele în patru, ceea ce nu ne solicită prea mult, nu-i așa?

Este minunată în combinația cu pâine proaspătă sau pâine prăjită. Yum!

Print Pin

Camembert la cuptor cu smochine și miere

Course Appetizer, Snack
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g brânză Camembert
  • 4 smochine tăiate în sferturi
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • cimbru proaspăt
  • sare, piper

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 200 grade C.
  • Pregătește cu foaie de copt tava în care vei coace brânza, poate fi un vas de ceramică sau o tavă obișunită.
  • Îndepărtează ambalajul de la brânza Camembert și pune-o pe folia de copt.
  • Pune o lingură de miere deasupra brânzei, apoi așază smochinele tăiate sferturi.
  • Presară peste brânză și smochone sare și piper, uleiul de măsline și restul de miere. Adaugă și câteva crenguțe de cimbru proaspăt.
  • Coace în cuptor timp de 15 minute sau până când brânza Camembert se înmoaie.
  • Servește imediat, cu pâine proaspătă sau pâine prăjită.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și usturoi Quiche cu praz caramelizat și brânză de capră Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel Salată de vară cu dovlecei copți și burrata Tagliatelle cu creveți și gălbiori
Articol anterior: « Tartă rustică cu mere Red Love
Articolul urmator: Tartă Tatin cu mere »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate