Ai auzit până acum de World Peace Cookies? Da, știu, sună ciudat, nu că ar avea vreo legătura directă cu pacea în lume, dar este denumirea „oficială” sub care sunt cunoscuți acești biscuiți cu ciocolată si fulgi de sare.
Ei sunt tot ceea ce iți poți dori de la un desert: au un gust intens de ciocolată, o textură care se topește în gură și un twist dat de fulgii de sare care conferă surpriza în această combinație de dulce-sărat.
Hai să-ți spun mai multe despre istoria lor înainte să ne apucăm să-i pregătim.
Această rețetă a fost creată de Pierre Herme, unul dintre cei mai cunoscuți cofetari francezi, pentru restaurantul Korova de pe Champs Elysee (acum nu mai există). Rețeta a fost apoi publicată în 2002 în cartea “Paris Sweets Cookbook” a lui Dorie Greenspan, unde purtau chiar denumirea de Korova Cookies.
Mai târziu, după ce au devenit celebri și toată lumea i-a îndrăgit și i-a pregătit acasă, Dorie Greenspan a republicat rețeta într-o altă carte a ei sub denumirea de World Peace Cookies. Ea a povestit că denumirea a fost inspirată de un vecin care i-a spus că, dacă toți oamenii ar face acești biscuiți și s-ar bucura de gustul lor minunat, nu ar mai exista decât pace în lume!
Chiar dacă nu au adus pacea peste tot în lume, cu siguranță au adus multă bucurie și plăcere celor care i-au degustat. Pentru cafeaua de dimineață sau pentru orice alt moment al zilei în care ai vrea să te răsfeți cu ceva dulce și bun, îți recomand acești biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare.
Pentru această rețetă am avut sprijinul magazinului cu produse bio Biocorner care mi-a furnizat ingrediente organice de cea mai bună calitate.
Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare
Ingredients
- 175 g făină
- 30 g cacao
- 150 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahăr brun
- 1 linguriță bicarbonat sodiu
- 1/2 linguriță fulgi de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 150 g ciocolată neagră dropsuri sau tabletă mărunțită
Instructions
- Pune într-un bol ingrediente uscate: făina, cacaua și bicarbonatul de sodiu și amestecă-le.
- În alt bol, bate untul cu ajutorul unui mixer setat pe treapta mijlocie, până obții o compoziție cremoasă. Adaugă zahărul, fulgii de sare și extractul de vanilie și mixează încă 2 minute.
- Pune ingredientele uscate peste compoziția cu unt și mixează la o viteză mică doar cât să se încorporeze făina în aluat. Adaugă bucățelele de ciocolată în aluat și continuă să amesteci până când compoziția devine uniformă.
- Când aluatul este gata, împarte-l în două. Modelează două rulouri cam de 4 cm diametru, înfășoară-le în folie alimentară și pune-le la frigider pentru cel puțin 2-3 ore (le poți lăsa și peste noapte).
- Preîncălzește cuptorul la 160 de grade C.
- Scoate pe rând rulourile de aluat și taie, cu un cuțit bine ascuțit, felii cam de 1 cm grosime – s-ar putea să se sfărâmițeze, trebuie doar să apeși bucățile rupte să se lipească de biscuitele tăiat.
- Așază biscuiții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, mai presară câțiva fulgi de sare deasupra și dă-i la cuptor pentru aproximativ 12 minute.
- Lasă-i să se răcească și savurează-i alături de cafeaua sau ceaiul tău preferat.