• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Paste cu conopidă coaptă și sos Bechamel

Ce faci atunci când ai o conopidă frumoasă în frigider și niște paste în cămară? Le combini într-o mâncare delicioasă, la care adaugi un sos Bechamel catifelat care să le desăvârșească gustul și aromele. Așa am făcut într-o zi friguroasă de iarnă când voiam să pregătesc ceva nou și bun. Dacă pare complicat, să știi că nu este, cuptorul este cel care duce greul în această rețetă.

Am desfăcut conopida în inflorescențe mici, la care am adăugat niște rondele de ceapă care să aducă dulceață și aromă. Le-am stropit cu ulei de măsline din cel mai bun, am presărat sare de mare și Za’atar,. Pastele – am avut niste farfalle – le-am fiert și apoi le-am lăsat deoparte. Sosul Bechamel se face simplu și rapid, găsești rețeta aici, pe blog. Apoi le-am pus împreună într-o tavă și le-am băgat la cuptor înca vreo 30 minute.

Efortul cel mai mare este să aștepți să iasă tava din cuptor :).

Print Pin

Paste cu conopidă coaptă și sos Bechamel

Course Main Course
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 1 conopidă (potrivită ca mărime)
  • 2 cepe (medii)
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • Za'atar
  • 200 g paste (eu am folosit farfalle, dar tu le poți pune pe cele preferate de tine)
  • 750 ml sos Bechamel (vezi mai jos link rețetă)

Instructions

  • Spală conopida și rupe-o în inflorescențe mai mici. Taie cepele în rondele mari. Așază conopida și ceapa pe o foaie de copt în tavă, stropește cu ulei de măsline, presară niște sare de mare și condimente Za’atar.
  • Pune tava în cuptor si coace timp de 25 de minute la 180° C. Amestecă din când în când în conopida și ceapa din tavă pentru a le întoarce și a le rumeni pe toate părțile.
  • Între timp, pregătește sosul Bechamel și fierbe pastele.
  • Când le ai pe toate gata, ia o tavă de ceramica/sticlă termorezistentă, unge-o cu puțin ulei de măsline, apoi pune pastele și conopida + ceapa. Amestecă-le pentru a le distribui cât mai uniform.
  • Toarnă sos de Bechamel până le acoperi și răzuiește puțin parmezan deasupra.
  • Pune la cuptor, tot la 180° C, cam 30 minute (până se rumenește deasupra).

Se potrivește foarte bine cu o salată verde! O mâncare consistentă și bună, de savurat alături de un pahar de Prosecco sau de vin alb.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Paste-pui-pesto-limePaste tagliatelle cu pui, pesto și lime Spaghete cu roșii cherry coapte Tartă cu rubarbă și cremă frangipane Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră Tagliatelle cu hribi și prosecco
Articol anterior: « Brownies la tigaie
Articolul urmator: Biscuiți cu ovăz și chips-uri de ciocolată »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate