Rețetele de inspirație italiană sunt printre preferatele mele. La fel și această rețetă de ciuperci Portobello cu umplutură Caprese, adică un amestec irezistibil de mozzarella proaspătă și roșii, totul aromatizat cu un strop de oțet balsamic și frunze de busuioc proaspăt.
Ți-am stârnit interesul? Știam eu că această combinație este una câștigătoare :). Simplu de făcut, rapide și mai ales delicioase, ciupercile Portobello cu umplutură Caprese pot fi o excelntă alegere pentru cină, dar și pentru prânz (aviz celor care „work from home”).
Caprese
Poate te întrebai de unde vine denumirea Caprese – de la salata Caprese, clasica salată italiană pe bază de roșii, mozzarella și busuioc. Se pare că această salată ar proveni din insula Capri, de unde și denumirea, fiind un omagiu adus Italiei (prin culorile verde, alb, roșu prezente și pe steagul italian).
Tips pentru o rețetă de nota 10:
- nu substitui ciupercile Portobello cu altele de tip Champignon, nu au aceeași savoare.
- spală cât mai rapid ciupercile ca să eviți îmbibarea lor cu apă. Ciupercile au o textură ca un burete, absorb imediat lichidul cu care vin în contact. Deci, ține minte, rapid și la obiect.
- Scurge zeama pe care și-o lasă ciupercile în timpul coacerii la cuptor (pentru că, indiferent ce facem, tot își vor lăsa propriul suc, alături de cel de roșii și de la mozzarella) și mai pune o dată la copt, pentru 5 minute. Vei vedea diferența.
Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese
Ingredients
- 300 g ciuperci Portobello (înseamnă 4-6 ciuperci, depinde de mărimea lor), fără picioruș
- 40 g unt topit
- 2 căței de usturoi pisați
- 2 buc mozzarella proaspătă Delaco (250 g), ruptă în bucățele mici
- 200 g roșii cherry tăiate jumătăți
- frunze de busuioc proaspăt
- 2-3 linguri oțet balsamic
- sare, piper pentru asezonare
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 220 grade C.
- Amestecă untul topit și usturoiul pisat. Asezonază cu sare și piper. Cu ajutorul unei pensule, unge cu unt exteriorul fiecărei ciuperci, apoi și interiorul. Așază-le într-o tavă/tigaie.
- Umple fiecare ciupercă cu bucățele de mozzarella și jumătăți de roșii cherry. Asezonează cu sare și piper.
- Pune tava/tigaia la cuptor pentru 15 minute. Probabil că ciupercile își vor lăsa puțină zeamă, după cele 15 minute, mută-le pe o tavă și mai dă-le la cuptor pentru 5 minute folosind funcția grill, ca să rumenească mai bine.
- Scoate-le din cuptor, presară frunze de busuioc și puțin oțet balsamic. Servește imediat. Un deliciu!
Rețetă susținută de Delaco.