• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Cremă de lămâie (lemon posset)

cremă de lămâie

Crema de lămâie sau lemon posset cum este denumirea englezească este o minunăție de desert care, pe cât de simplu se face, pe atât de fresh și delicios este atunci când îl deguști. Conține doar trei ingrediente: lămâi, smântână și zahăr, iar textura aduce cu cea a lemon curd-ului sau a pannei cotta.

Dacă vrei o tratație dulce în vremurile toride de vară, această cremă de lămâie este o variantă ideală pentru că nu necesită coacere la cuptor, ci doar câteva minute pe aragaz. Pentru un aspect de mare efect, păstrează coaja de la jumătățile de lămâi și umple-le cu crema dulce-acrișoară și aromată. Vor arăta mi-nu-nat!

Cum să pregătești delicioasa cremă de lămâie (lemon posset)

Ingrediente

  • 4 buc lămâi (50ml zeamă de lămâie)
  • 350 ml smântână grasă (30-35% grăsime)
  • 100 g zahăr

Instrucțiuni

  • Taie lămâile în jumătate, pe lung. Cu ajutorul unei linguri, înlătură pulpa de lămâie din fiecare jumătate. Păstrează separat cochiliile de lămâie în care vei turna, la final, crema, iar pulpa de lămâie stoarce-o pentru a obține sucul necesar (50 ml).
  • Pune smântâna lichidă și zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă,din când în când, ca să se topească zahărul. Când amestecul dă în clocot, lasă 2-3 minute, apoi oprește focul.
  • Toarnă sucul de lămâie, apoi amestecă din nou cu telul. Lasă 10 minute să se răcorească, apoi toarnă compoziția într-un vas din care poți să torni ușor.
  • Umple jumătățile de lămâie cu crema obținută. Pune la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.
cremă de lămâie
Print Pin

Cremă de lămâie

Course Dessert
Author Andreea

Ingredients

  • 4 buc lămâi
  • 350 ml smântână grasă (30-35% grăsime)
  • 100 g zahăr
  • 50 ml zeamă de lămâie

Instructions

  • Taie lămâile în jumătate, pe lung. Cu ajutorul unei linguri, înlătură pulpa de lămâie din fiecare jumătate. Păstrează separat cochiliile de lămâie în care vei turna, la final, crema, iar pulpa de lămâie stoarce-o pentru a obține sucul necesar (75ml).
  • Pune smântâna lichidă și zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Amestecă,din când în când, ca să se topească zahărul. Când amestecul dă în clocot, lasă 2-3 minute, apoi oprește focul.
  • Toarnă sucul de lămâie, apoi amestecă din nou cu telul. Lasă 10 minute să se răcorească, apoi toarnă compoziția într-un vas din care poți să torni ușor.
  • Umple jumătățile de lămâi cu crema obținută. Pune la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Dacă îți plac deserturile cu fructe, poți încerca și:

  • Tartă rustică cu nectarine și mure
  • Înghețată de afine
  • Tartă cu lămâie
cremă de lămâie

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Prăjitură cu pere și alune de pădure Pavlova coroniță cu fructe roșii Pâine Fougasse Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară
Articol anterior: « Ruladă Tiramisu

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate