• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară

Pavlova de toamnă
Pavlova de toamnă

Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară a fost desertul pe care l-am ales pentru a fi tortul de ziua mea. Sunt mare fan Pavlova, așa că alegerea a venit, cumva, firesc. Așa că, zis și făcut. Dar ce aș fi putut adăuga la Pavlova mea pentru a simți că este o variantă de celebrare în miez de toamnă?

Așa am ajuns la concluzia că ar fi o idee bună să adaug mere și scorțișoară, căci mirosul de măr copt cu scorțișoară mă face să visez la zilele răcoroase de toamnă, când afară e plin de frunze galbene, iar în casă e cald și bine.

Pavlova de toamnă a ieșit delicioasă și specială, v-o recomand cu drag dacă vă place acest tip de prăjitură, plus că e tare frumoasă și este ușor de folosit ca tort aniversar.

Cum să pregătești Pavlova de toamnă de mere și scorțișoară

Ingrediente:

Bezea

  • 4 buc albușuri la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță amidon

Topping

  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 buc mere mici
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 lingură zahăr brun

Instrucțiuni:

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Nu adăuga altă cantitate de zahăr dacă nu s-a dizolvat cel pus anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul și s-a dizolvat, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează zeama de lămâie și amidonul.
  • Pregătește o tavă peste care pune o foaie de copt. Desenează pe foaie un cerc cu ajutorul unui castron pentru a delimita diametrul Pavlovei.
  • Pune bezeaua pe foaia de copt, in limitele cercului, cu ajutorul spatulei. Ridică usor bezeaua de pe margini pentru a o face mai înaltă.
  • Redu temperatura cutptorului la 110 grade C și pune Pavlova la copt pentru o oră – o oră și 10 minute.
  • Verifică dacă Pavlova s-a copt (apasă ușor cu degetul pe suprafața ei și este gata dacă s-a întărit, iar baza se desprinde ușor de foaie).
  • Las-o să se răcească în cuptorul oprit pentru 2 ore sau peste noapte.

Pregătire topping

  • Curăță merele de coajă și de partea cu sâmburi. Taie-le apoi în cuburi mici.
  • Pune-le într-o crăticioară pe foc, adaugă scorțișoara și zahărul brun. Călește merele până când se înmoaie, iar zahărul s-a dizolvat. Lasă-le să se răcească înainte de a le folosi.
  • Bate mascarponele și smântâna pentru frișcă împreună cu 1 lingură zahăr pudră până când capătă textura unei creme ferme. Pune-o la rece până o vei folosi.

Asamblare Pavlova

  • Mută bezeaua pe o farfurie plată sau pe un suport de tort.
  • Amestecă merele călite cu crema de mascarpone și frișcă. Adaugă topping-ul peste bezea.
  • Decorează cu câteva bucățele de măr din cele călite sau cu felii de măr deshidratat (eu așa am avut). Enjoy!
Pavlova de toamnă
Print Pin

Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Author Andreea

Ingredients

Bezea

  • 4 buc albușuri la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță amidon

Topping

  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 buc mere mici
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 lingură zahăr brun

Instructions

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Nu adăuga altă cantitate de zahăr dacă nu s-a dizolvat cel pus anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul și s-a dizolvat, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează zeama de lămâie și amidonul.
  • Pregătește o tavă peste care pune o foaie de copt. Desenează pe foaie un cerc cu ajutorul unui castron pentru a delimita diametrul Pavlovei.
  • Pune bezeaua pe foaia de copt, in limitele cercului, cu ajutorul spatulei. Ridică usor bezeaua de pe margini pentru a o face mai înaltă.
  • Redu temperatura cutptorului la 110 grade C și pune Pavlova la copt pentru o oră – o oră și 10 minute.
  • Verifică dacă Pavlova s-a copt (apasă ușor cu degetul pe suprafața ei și este gata dacă s-a întărit, iar baza se desprinde ușor de foaie).
  • Las-o să se răcească în cuptorul oprit pentru 2 ore sau peste noapte.

Pregătire topping

  • Curăță merele de coajă și de partea cu sâmburi. Taie-le apoi în cuburi mici.
  • Pune-le într-o crăticioară pe foc, adaugă scorțișoara și zahărul brun. Călește merele până când se înmoaie, iar zahărul s-a dizolvat. Lasă-le să se răcească înainte de a le folosi.
  • Bate mascarponele și smântâna pentru frișcă împreună cu 1 lingură zahăr pudră până când capătă textura unei creme ferme. Pune-o la rece până o vei folosi.

Asamblare Pavlova

  • Mută bezeaua pe o farfurie plată sau pe un suport de tort.
  • Amestecă merele călite cu crema de mascarpone și frișcă. Adaugă topping-ul peste bezea.
  • Decorează cu câteva bucățele de măr din cele călite sau cu felii de măr deshidratat (eu așa am avut). Enjoy!
Pavlova de toamnă
Pavlova de toamnă

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Rulouri cu scorțișoară și ciocolată Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni Prăjitură cu prune Biscuiți cu ovăz și chips-uri de ciocolată Salată de vară cu caise, rucola, mozzarella și prosciutto
Articol anterior: « Quiche cu hribi și Camembert
Articolul urmator: Tartă cu mere și cremă de migdale »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate