• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Pesto de leurdă

Leurda și primăvara fac casă bună împreună. Iar un pesto de leurdă în plin sezon este obligatoriu :). Glumesc, dar chiar este o idee bună să faci din leurdă un sos pesto delicios. Poți folosi acest pesto de leurdă în nenumărate combinații, cum ar fi: paste, bruschete, salate, umplutură pentru diferite copturi, sos pentru carne, adaos pentru hummus și câte și mai câte!

Totul e să îți placă gustul aromat de usturoi al leurdei, dar puțini sunt aceia care îi zic nu. Știai ca leurda are niște flori albe delicate care se pot folosi și ele la mâncare? Prin piețe nu am văzut să se vândă decât frunze, dar dacă aveți norocul să găsiți de cules de pe undeva nu ratați și florile!

Hai să vedem cum poți avea acest pesto de leurdă în câteva minute cu ajutorul unui blender vertical. Sau chiar într-un mojar, dacă vrei să fii mai slow-living.

Print Pin

Pesto de leurdă

Cuisine Italian
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 50 g leurdă (2 legături)
  • 30 g semințe de pin (poți înlocui cu migdale sau nuci)
  • 30 g parmezan
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • asezonare cu sare și piper

Instructions

  • Spală frunzele de leurdă și rupe-le codițele. Taie-le grosier.
  • Pune toate ingredientele într-un blender și mixează până obții o textură cremoasă. Verifică asezonarea.
  • Dacă nu îl folosești imediat, pune-l într-un borcan care se inchide ermetic. Înainte de a închide capacul, pune un strat subțire de ulei care să acopere sosul pentru o mai bună păstrare.

Poți face pesto din mai orice plante aromatice, eu am mai făcut din tarhon anul trecut și a fost foarte bun! Rețeta o găsești aici: https://infarfurie.ro/pesto-din-tarhon/.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Dutch baby cu leurdă și pecorino Sos cu iaurt și ustoroi Brownie-tiramisu Cremă de migdale (cremă Frangipane) Babka cu pesto de leurdă
Articol anterior: « Dutch baby cu leurdă și pecorino
Articolul urmator: Babka cu pesto de leurdă »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate