• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Feta coaptă cu struguri și miere

Brânză Feta coaptă, cu struguri și miere este o rețetă super simplă, dar deosebit de bună. Două ingrediente principale, alături de câțiva potențiatori de aromă, precum mierea, uleiul de măsline și plantele aromatice și ai în față un festin al simțurilor.

Se știe că brânza și strugurii merg bine împreună, nu degeaba francezii au struguri pe fiecare platou cu brânzeturi. Doar că prin coacere, ai parte de un gust și mai intens, de o dulceață care provine de la zeama strugurilor a căror pieliță pocnește în cuptor și care formează cu uleiul de măsline și mierea un fel de sos ce aromatizează brânza.

E greu de descris savoarea care ia naștere în acest fel de mâncare ce poate fi servit drept cină sau ca un aperitiv la o masă festivă. Mai bine o încercați și voi și mai vorbim după, da?

Încearcă și alte rețete cu brânză:

  • Camembert la cuptor cu smochine și miere
  • Chifteluțe cu dovlecei și brânză de capră
  • Quiche cu praz caramelizat și brânză de capră
  • Galetă cu sparanghel, ricotta și brânză Feta
Print Pin

Feta coaptă cu struguri și miere

Course Appetizer
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 30 minutes minutes
Total Time 40 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 200 g brânză Feta
  • 1-2 ciorchini de struguri (eu am folosit rose)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri miere
  • rozmarin, cimbru proaspăt
  • piper, oregano pentru asezonare

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Așază bucata întreagă de brânză Feta într-un vas ce merge la cuptor. Pune de jur împrejur ciorchinii de struguri, neacoperind decât parțial bucata de brânză.
  • Stropește brânza și strugurii cu ulei de măsline și miere. Asezonează cu oregană și piper proaspăt râșnit.
  • Pune și crenguțe de rozmarin și cimbru, ca să aromatizeze preparatul.
  • Coace la cuptor pentru 25-30 de minute, până când boabele de strugure încep să pleznească și să-și lase sucul dulce în vas, iar brânza Feta începe să se facă aurie.
  • Servește-o caldă cu pâine proaspătă sau baghetă. Minunată!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tartă rustică cu mere Red Love Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure Focaccia cu roșii cherry, rozmarin și usturoi Focaccia festivă Brownies la tigaie
Articol anterior: « Tartă foitaj cu ciuperci, gorgonzola și brânză de capră
Articolul urmator: Salată cu citrice, caju, brânză Feta și ceapă roșie »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate