Un desert de vară delicios și simplu cu caise coapte. Coapte de soare, desigur, dar și coapte la cuptor, cu puțină miere, ca să devină moi și suculente. Și incredibil de bune. Apoi pune-le deasupra într-un bol cu iaurt grecesc, presară puțin fistic și încă un strop de miere. În doar câteva minute ai parte de un deliciu de zile mari.
Acest iaurt cu caise coapte poate fi și o variantă de mic dejun, mai ales că poți păstra caisele astfel pregătite câteva zile într-un borcan în frigider și să le pui ca topping exact când ai nevoie.
Cum să pregătești acest desert cu iaurt grecesc și caise coapte în doar câțiva pași.
Ingrediente:
- 7-8 buc caise, jumătăți, sâmburele înlăturat
- 2 linguri miere pentru copt
- 200 g iaurt grecesc 10% grăsime
- 1 lingură fistic mărunțit
- 1 lingură miere pentru topping final
Instrucțiuni:
Pregătire caise coapte
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă pentru cuptor (eu am folosit una din ceramică, de 20 cm diametru).
- Așază caisele jumătăți una lângă alta până când acoperi întreaga suprafață a tăvii.
- Pune un pic de miere cu o lingură în fiecare caisă, apoi pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute. La mijlocul intervalului le poți întoarce cu o furculiță.
- Când caisele s-au înmuiat, dar încă își păstrează forma, oprește cuptorul și scoate tava.
- Pune iaurtul într-un bol. Așază deasupra câteva caise coapte cu miere, presară fistic mărunțit și încă un pic de miere și desertul este gata! Enjoy!
Alte rețete cu caise care ți-ar plăcea să le încerci:
Iaurt grecesc cu caise coapte, miere și fistic
Ingredients
- 7-8 buc caise, jumătăți, sâmburele înlăturat
- 2 linguri miere pentru copt
- 200 g iaurt grecesc 10% grăsime
- 1 lingură fistic mărunțit
- 1 lingură miere pentru topping final
Instructions
Pregătire caise coapte
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă pentru cuptor (eu am folosit una din ceramică, de 20 cm diametru).
- Așază caisele jumătăți una lângă alta până când acoperi întreaga suprafață a tăvii.
- Pune un pic de miere cu o lingură în fiecare caisă, apoi pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute. La mijlocul intervalului le poți întoarce cu o furculiță.
- Când caisele s-au înmuiat, dar încă își păstrează forma, oprește cuptorul și scoate tava.
- Pune iaurtul într-un bol. Așază deasupra câteva caise coapte cu miere, presară fistic mărunțit și încă un pic de miere și desertul este gata! Enjoy!