• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tartă Tatin cu mere

O tartă cum alta nu-i: tarta Tatin cu mere, un desert clasic franțuzesc, cu mere caramelizate și un aluat de foietaj delicios, totul pregătit rapid, într-un singur vas. Specificul acestei tarte este că aluatul se pune deasupra, nu la baza tartei, așa cum se întâmplă la tartele obișnuite.

Finalul este și el cu surpriză, în sensul că te înarmezi cu răbdare, mănuși și îndemînare și va trebui să răstorni tarta. Atunci vei avea de fapt revelația desertului cu blat rumen și mere moi într-un sos caramel. Eu am folosit o tigaie de fontă, pentru că îmi place că nu se lipește de ea și merge și la cuptor.

Dacă nu ai mai făcut până acum, trebuie neapărat să o încerci, este minunată! Iată mai jos pașii de urmat.

Print Pin

Tartă Tatin cu mere

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 300 g aluat de foietaj (eu am folosit aluat cumpărat)
  • 8-10 mere potrivite curățate de coajă și înlăturate cotorul și semințele
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 100 g zahăr brun
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 80 g unt cubulețe

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
  • Curăță merele de coajă, îndepărtează cotorul și semințele și taie-le în sferturi. Stropește-le cu zeamă de lămâie pe măsură ce le-ai terminat de curățat pentru a nu se oxida.
  • Într-o tigaie (sau tavă) care merge băgată la cuptor, camd de 30 cm diametru, pune zahărul și lasă-l să se dizolve încet, fără să amesteci. În schimb, poți roti ușor tigaia pentru a ajuta să se dizolve în anumite porțiuni unde pare că se topește mai încet. Lasă pe foc până când zahărul se dizolvă de tot și capătă o culoare aurie.
  • Adaugă untul și scorțișoara, apoi așază feliile de mere circular și lasă-le să se gătească în tigaie pentru 10 minute.
  • Cât timp se fac merele, întinde foaia de foietaj și taie o formă circulară, cu vreo 2 cm mai mare decât diametrul tigăii. Te poți ajuta de o farfurie ca să tai aluatul.
  • După ce trec cele 10 minute, așază aluatul rotund deasupra merelor, înțeapă de câteva ori cu furculița și bagă tigaia (tava) la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (aluatul se rumenește).
  • Când este gata, lasă tarta să se răcească puțin înainte de a o răsturna pe o farfurie mai mare decât diametrul tigăii (pune farfuria deasupra tigăii și apoi cu o mișcare rapidă învârte tigaia pentru a răsturna tarta pe farfurie).
  • Servește caldă, simplă sau cu puțină înghețată. Yummy!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tartă cu smochine, mascarpone, miere și fistic Prăjitură răsturnată cu clementine Prăjitură cu caise Crumble cu rubarbă și scorțișoară Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure
Articol anterior: « Camembert la cuptor cu smochine și miere
Articolul urmator: Supă de țelină cu pere »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate