• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Cremă de migdale (cremă Frangipane)

crema de migdale (crema frangipane)
crema de migdale (crema frangipane)

Termenul de “frangipane” poate ți se pare străin, dar de fapt este vorba de o cremă pe bază de făină de migdale, în care se mai folosesc ca ingrediente ouă, unt, zahăr, făină și vanilie. Este o cremă pufoasă, aromată de regulă cu vanilie și foarte gustoasă, care se folosește pentru umplerea tartelor și a altor deserturi.

În Franța, am folosit-o la tarta normandă cu mere și la Galette des Rois, un desert specific sărbătorii Epifaniei, o tradiție în cultura francezilor (se sărbătorește pe 6 ianuarie).

În cazul în care nu ai făină de migdale, poți folosi un robot de bucătărie (sau o râșniță) pentru a măcina migdalele întregi sau felii. Sau dacă vrei să dai un twist acestei rețete, poți folosi fistic sau alune de pădure măcinate în locul migdalelor.

Această cremă frangipane este atât de versatilă și atât de ușor de făcut! Cantitățile de mai jos îți ajung pentru umperea unei tarte mari sau a mai multor tarte mici.

Dacă vrei să încerci și alte rețete de bază în bucătărie:

  • Aluat fraged pentru tarte
  • Sos Bechamel
Print Pin

Cremă de migdale (crema frangipane)

Course Dessert
Cuisine French
Total Time 10 minutes

Ingredients

  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 60 g zahăr tos
  • 100 g făină de migdale
  • 1 ou mare
  • 2 linguri făină
  • 1 praf sare
  • 1/2 linguriță extract de vanilie

Instructions

  • Pune într-un bol untul și zahărul, mixează-le până capătă o consistență cremoasă.
  • Adaugă făina de migdale și mixează iar. Pune oul și extractul de vanilie, amestecă din nou.
  • La final, adaugă cele 2 linguri de făină și sarea, mixează iar.
  • Acum, crema frangipane este gata de folosit. Pune-o la frigider până o vei folosi ca umplutură în deserturile tale (o poți păstra la rece până la o săptămână ).
crema de migdale (crema frangipane)

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tagliatelle cu hribi și prosecco Torta caprese Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare Dulceață de rubarbă cu vanilie Tartă de ciocolată neagră și zmeură
Articol anterior: « Chiftelute cu dovlecei și brânză de capră
Articolul urmator: Paste tagliatelle cu pui, pesto și lime »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate