• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Ciocolată de casă

Ciocolata de casă este o rețetă dragă din copilărie. De marile sărbători, Crăciun și Paști, bunica ne făcea acest desert delicios pe care îl savuram bucățică cu bucățică. Era pe vremea în care nu se găsea mai nimic la magazin (adică înainte de ’89), deci nici ciocolata. Așa că atunci când vedeam că apare pe masă o pungă de lapte praf (nu știu de unde îl făcea rost bunica mea), știam că urma să ne bucurăm de mult râvnita ciocolată.

Pentru că se apropie Paștele, m-am decis să fac vechea rețetă de ciocolată de casă și să îi testez pe copiii mei dacă le place :). Drept să spun, am cam avut emoții că nu le va plăcea, pentru că gustul nu e atât de fin ca la ciocolata obișnuită. Dar, spre bucuria mea, le-a plăcut și chiar au intrat în jocul realizării de figurine de Paști din ciocolată de casă și au decupat împreună toate figurinele.

Am folosit decupătoare de biscuiți în forme festive de Paști (iepuraș, ou, morcov, puișor, clopoțel), de aceea am întins compoziția de ciocolată de casă pe folie alimentară, în interiorul unui cadru metalic de tort. Micile minunății au ieșit atât de drăgălașe, iar copiii au fost tare încântați că au făcut cu mâinile lor. De aceea, vreau să va invit și pe voi să încercați cu cei mici aceasta activitate distractivă și delicioasă în această perioadă, cu ocazia Paștelui.

Print Pin

Ciocolată de casă

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 125 g unt
  • 100 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 250 g lapte praf integral (din cel special pentru deserturi)
  • 50 g cacao
  • un praf de sare

Instructions

  • Pune la fiert într-un vas apa, zahărul și untul. Amestecă din când în când cu o spatulă pentru a ajuta la topirea untului și a zahărului.
  • Când amestecul ajunge la punctul de fierbere, lasă să fiarbă 5 minute. Oprește focul și lasă deoparta amestecul să se răcească un pic.
  • În acest timp, cerne laptele praf și cacaua, adauga și un praf de sare.
  • Când siropul este doar călduț, adaugă laptele praf și cacaua și amestecă bine cu o spatulă pentru a omogeniza compoziția.
  • Pune ciocolata de casă într-o formă tapetă cu hartie de copt sau cu folie alimentară sau o poți face ca un rulou și pune direct în folie alimentară.
  • Pentru că aveam în plan ceva distractiv de Paști pentru copii, eu am folosit un cadru metalic pătrat care se folosește la prăjituri, am uns marginile cu puțin unt ca să fie mai ușor de scos cadrul ulterior, iar la bază o tavă cu foaie de copt. Am pus la frigider și după ce s-a întărit, am scos ciocolata de casă și i-am rugat pe copii să facă forme de Paști cu mai multe decupătoare de biscuiți (forme de iepuraș, morcov, ou, clopoțel, pui).

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Biscuiți Linzer Tort de iarnă Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare Ruladă de bezea cu căpșuni Tartă cu ricotta, ciocolată albă, afine și fistic
Articol anterior: « Babka cu pesto de leurdă
Articolul urmator: Prăjitură Bundt cu fistic și apă de trandafir »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate