• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Salată cu căpșuni, roșii cherry coapte și mozzarella

Căpșuni în salată? Poate pare ciudat, dar se potrivesc tare bine! Salata cu căpșuni, roșii cherry coapte la cuptor și mozzarella este o rețetă delicioasă și ușor de făcut. Ingredientelor vedetă li se alătură frunze proaspete de rucola și spanac baby, semințe de pin aromate și crocante și un dressing cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Am devorat această salată proaspătă de primăvară și este pe lista scurtă a salatelor mele preferate. Pentru că tot se apropie Paștele, o poți include în meniu, la aperitiv sau ca garnitură sau o poți considera drept cină după mesele îmbelșugate din timpul zilei.

Salata cu căpșuni, roșii cherry coapte și mozzarella se face foarte ușor și rapid, cât se coc roșiile în cuptor ai timp să pregătești restul ingredientelor și dressingul, iar când toate sunt gata, nu mai rămâne decât să asamblezi salata pe un platou sau direct în boluri individuale.

Încă stai pe gânduri cum că nu se potrivesc căpșunile în rețete „sărate”? Mai gândește-te o dată și fă o încercare!

Dacă te-am convins să încerci fructele în salată, s-ar putea să vrei să încerci și:

  • Salată cu gorgonzola, pere coapte și nuci caramelizate
  • Salată de citrice cu caju, brânză Feta și ceapă roșie
  • Salată de vară cu caise, rucola, mozzarella și prosciutto
Print Pin

Salată cu căpșuni, roșii cherry coapte și mozzarella

Course Salad
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g roșii cherry
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 250 g căpșuni tăiate jumătăți
  • 125 g mozzarella proaspătă
  • 1 lingură semințe de pin
  • 50 g spanac baby
  • 50 g rucola

Dressing

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

  • Pune roșiile cherry întregi într-o tavă mică ce merge la cuptor. Stropește-le cu o lingură de ulei de măsline, presară puțină sare.
  • Coace-le timp de 15-20 de minute la 190 grade, până când încep să se înmoaie. Scoate-le și pune-le deoparte.
  • Înlătură codița căpșunilor și taie-le în jumătăți. Scurge bine mozzarella și apoi rupe-o în câteva bucăți.
  • Pune semințele de pin într-o tigaie și rumenește-le ușor, pentru 3-4 minute.
  • Spală rucola și spanacul baby și usucă-le cu un prosop de hârtie.
  • Adaugă ingredientele pentru dressing într-un borcan/pahar cu capac și agită bine.
  • Așază un pat de verdețuri, apoi pune jumătate și roșiile cherry coapte, jumătate din căpșuni, pune din nou frunzele rămase, restul de căpșuni și rosii coapte. Presară semințele de pin, adaugă bucățile de mozzarella deasupra și stropește cu dressing. Yummy!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Creme brulee cu ciocolată și cireșe Prăjitură Bundt cu clementine și ricotta Tartă cu lămâie Feta coaptă cu struguri și miere Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano
Articol anterior: « Supă de usturoi cu bacon și parmezan
Articolul urmator: Sparanghel cu mozzarella și prosciutto »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate