• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Supă de usturoi cu bacon și parmezan

Pentru cine iubește usturoiul, supa aceasta de usturoi cu bacon și parmezan este un vis devenit realitate. Supa este aromată subtil, pentru că usturoiul este copt în prealabil la cuptor, deci nu te speria de o aromă prea puternică precum a usturoiului crud.

Supa este cremoasă și consistentă (doar are adaosuri delicioase precum parmezan, smântână, bacon), iar servită cu pâine prăjită și puțin cimbru proaspăt deasupra devine un adevărat răsfăț culinar.

Tips pentru reușita rețetei:

  • verifică usturoiul să fie cât mai sănătos și să nu aibă porțiuni în care să fie sec.
  • pune suficient ulei de măsline peste usturoiul copt și nu omite împachetarea în folie de aluminiu, altfel usturoiul se poate arde ușor.
  • folosește supă de pui sau de legume și nu doar apă pentru un gust mai consistent și, de ce să nu recunoaștem, mai delicios.

Mai încearcă și alte supe de pe blog:

  • Supă de ceapă
  • Supă rece de castravete cu iaurt și busuioc
  • Supă cremă de păstârnac și fenicul
  • Supă de praz și cartofi
Print Pin

Supă de usturoi cu bacon și parmezan

Course Soup
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Author Andreea

Ingredients

  • 4 buc căpățâni de usturoi, întregi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 200 g bacon cuburi
  • 1 buc ceapă mare
  • 5-6 buc căței de usturoi curățați
  • 1 l supă de pui (sau de legume)
  • 30 g parmezan răzuit
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • sare, piper pentru asezonare
  • cimbru proaspăt pentru servire

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Taie partea de sus a celor patru căpățâni de usturoi (ca un mic capac), stropește cu ulei de măsline și presară puțină sare pe fiecare dintre ele.
  • Învelește-le în folie de aluminiu și pune-le la cuptor pentru 35-40 de minute (apasă ușor pe ustruroi, dacă este moale, înseamnă că este gata).
  • Cât timp stă usturoiul la cuptor, călește baconul în puțin ulei de măsline. Scoate apoi cubulețele de bacon și adaugă ceapa tăiată grosier și cățeii de usturoi separați, tocați de asemenea.
  • Călește un pic legumele, apoi adaugă supa de pui (sau de legume). Fierbe 15-20 minute, până când ceapa și usturoiul devin moi.
  • Scoate usturoiul copt din cuptor, desfă pachețelele și apasă ușor pe fiecare căpățână de usturoi. Vei vedea că pulpa usturoiului este foarte cremoasă și va ieși foarte ușor din coajă.
  • Pasează supa până când devine foarte fină. Adaugă apoi smântâna și parmezanul.
  • Asezonează cu sare și piper. Pune supa în boluri, adaugă câteva cuburi de bacon și servește cu pâine prăjită și cimbru proaspăt deasupra.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Pavlova cu portocale roșii și caramel sărat Supă de leurdă și cartofi copți Salată de vară cu dovlecei copți și burrata Mendianți cu două tipuri de ciocolată, fructe uscate și nuci
Articol anterior: « Cartofi Dauphinoise (gratinați)
Articolul urmator: Salată cu căpșuni, roșii cherry coapte și mozzarella »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate